Tenis: Turneul internaţional feminin BCR Ladies Open România a început pe caniculă

. (JACQUES DEMARTHON / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
17.07.2011

Pe o vreme caniculară, sâmbătă au început, la Academia de Tenis Herăstrău, meciurile din calificările turneului internaţional feminin de tenis BCR Ladies Open România, dotat cu premii în valoare de 100.000 dolari, plus ospitalitate.

Cei mai numeroşi spectatori au fost atraşi de partida desfăşurată pe terenul central, între reprezentanta României, Laura-Ioana Andrei (429 WTA), şi jucătoarea Kristina Mladenovic (199 WTA, cap de serie 3 în calificări), născută în Serbia, dar care reprezintă acum Franţa. În pofida diferenţei de poziţionare în clasamentul mondial, Laura-Ioana Andrei a făcut un meci foarte curajos şi s-a impus în două seturi, 6-4, 7-5.

Favorita principala a tabloului de calificări, Estrella Cabeza-Candela (Spania, 163 WTA) a trecut mai departe, după 6-1, 6-2 cu Liudmila Kicenok (Ucraina). Nici Annalisa Bona (Italia, 318 WTA) nu a întâmpinat probleme cu Darija Jurak, din Croaţia, scor 6-0, 6-1.

În prima întâlnire sută la sută românească, Alexandra Damaschin a câştigat în faţa Gabrielei Duca, în două seturi, scor 6-1, 6-4.

Trei dintre jucătoarele din România, Larisa Sporea (1-6, 1-6 cu Zuzana Luknarova - Slovacia), Gabriela Talabă (2-6, 6-2, 2-6 cu Kristina Pliskova - Cehia) şi Georgiana Pătraşc (2-6, 6-7/2 cu Matilda Hamlin - Suedia) au fost eliminate în sesiunea de dimineaţă.

Tot sâmbătă dimineaţă a fost deschisă şi zona comercială - cele mai căutate fiind corturile unde se găsesc îngheţata şi băuturile răcoritoare, iar la Centrul de presă s-au acreditat primii jurnalişti.

BCR a venit la acest turneu, în afara zonelor promoţionale, cu un cort în care cei mici se pot juca, în timp ce părinţii asistă la partidele de tenis ori se răcoresc la o bere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor