Tenis: A 8-a finală pentru Roger Federer la Wimbledon

Roger Federer va juca a opta sa finală la Wimbledon, un record, graţie victoriei obţinute vineri în faţa sârbului Novak Djokovic în patru seturi: 6-3, 3-6, 6-4, 6-3.
Logo-ul turneului de tenis Wimbledon. (Ryan Pierse / Getty Images)
Epoch Times România
06.07.2012

Roger Federer va juca a opta sa finală la Wimbledon, un record, graţie victoriei obţinute vineri în faţa sârbului Novak Djokovic în patru seturi: 6-3, 3-6, 6-4, 6-3.

Elveţianul va încerca să egaleze recordul lui Pete Sampras cu un al şaptelea titlu pe gazonul englez, duminică, în faţa britanicului Andy Murray sau a francezului Jo-Wilfried Tsonga, care dispută a doua semifinală.

Actualmente nr. 3 mondial, Federer va recupera primul loc în dauna lui Djokovic, dacă va câştiga finala, şi va egala în acelaşi timp un alt record al lui Sampras, cel al numărului de săptămâni petrecute în fruntea ierarhiei (286).

Federer a făcut un meci bun, îndeosebi la serviciu (12 aşi, 30 de servicii câştigătoare), şi a ridicat nivelul în ultimele două seturi. Dar el a fost ajutat şi de un Djokovic dezamăgitor, încă foarte departe de nivelul său din 2011.

Aceasta a fost a 27-a confruntare între cei doi jucători, însă prima pe iarbă. Federer conduce încă, 15-12, însă a întors totuşi o tendinţă foarte defavorabilă. El a pierdut şase din ultimele şapte meciuri împotriva numărului 1 mondial, ultima dată acum o lună în semifinalele turneului de la Roland Garros.

Elveţianul va juca a 24-a sa finală de Mare Şlem. El deţine de asemenea recordul titlurilor - 16.

"Sunt atât de fericit. Am făcut un meci mare şi un turneu foarte bun, am jucat un tenis fantastic. Setul al treilea a fost cheia. Mi-am crescut nivelul de joc, dar am avut şi un pic de şansă. Am jucat cu multă plăcere în această după-amiază", a spus Federer, care va regăsi finala turneului său preferat după ce a pierdut în sferturi în ultimele două ediţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor