Tenis: Roger Federer, calificat în sferturile de finală la Wimbledon

Elveţianul Roger Federer. (KOEN SUYK SUYK/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
02.07.2012

Jucătorul elveţian de tenis Roger Federer, cap de serie nr. 3, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de Mare Şlem de la Wimbledon în urma victoriei obţinute luni, în optimi, în faţa belgianului Xavier Malisse în patru seturi, 7-6 (7/1), 6-1, 4-6, 6-3, în ciuda durerilor de spate de care suferă încă din luna mai.

Elveţianul a avut de două ori nevoie de îngrijiri medicale la vestiar şi a luat analgezice pentru durere. Jenat de aceste dureri încă de la turneul de la Madrid, unde totuşi a câştigat titlul, el a avut un moment de ezitare în a participa la turneul de la Roma.

"Mi s-a făcut frică. M-a durut când am fost tratat. Însă după îngrijiri am putut să lovesc din nou mingea aşa cum îmi doream", a spus nr. 3 mondial, care în acest meci a fost foarte ofensiv (45 de lovituri câştigătoare). El a asigurat că, după o zi de pauză, va fi în formă pentru sfertul de finală cu rusul Mihail Iujnîi sau cu uzbekul Denis Istomin.

Sextuplul câştigător al titlului la Wimbledon a fost în dificultate în primul set. Meciul a fost întrerupt de o scurtă aversă, însă organizatorii au decis să nu închidă acoperişul rabatabil.

Federer s-a impus în final cu uşurinţă, fiind foarte eficace la fileu (34 puncte din cele 39 de urcări) şi la punctele importante (6 mingi de break reuşite din 7, faţă de doar 3 din 11 ale belgianului).

Este pentru a 33-a oară la rând când Federer se califică în sferturile de finală ale unui turneu de Mare Şlem.

Malisse, nr. 38 mondial, a pierdut pentru a 10-a oară în faţa elveţianului.

În turneul feminin, jucătoarea belgiană Kim Clijsters a fost eliminată în optimi, cu 6-1, 6-1, de germana Angelique Kerber, cap de serie nr. 8, în timp ce poloneza Agnieszka Radwanska (N.3) s-a calificat în sferturi învingând-o cu 6-2, 6-3 pe Camila Giorgi (Italia).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor