Tehnocraţii contraatacă: Doina Pană, acuzată de "pesedisme"

Masă rotundă organizată de Institutul European pentru Democraţie Participativă-Qvorum. În imagine, Doina Adriana Pană, ministru delegat pentru dialog social
Masă rotundă organizată de Institutul European pentru Democraţie Participativă-Qvorum. În imagine, Doina Adriana Pană, ministru delegat pentru dialog social (Epoch Times România)

Ministrul PSD al Apelor şi Pădurilor, Doina Pană, a acuzat Guvernul Cioloş că a acordat ilegal contractul de actualizare a Sistemului de Urmărire a Materialelor Lemnoase (SUMAL), însă lucrurile nu stau deloc aşa, a atras atenţia, pe pagina sa de Facebook, fostul şef al Cabinetului tehnocrat, Alin Cristian Mituţa.

„Doamna Pană a semnat în 2014 un contract cu o firmă pentru dezvoltarea unui soft pentru care nu a cerut codul sursă. Mai pe româneşte, a introdus statul într-un contract captiv în care depindea 100% de bunăvoinţa unei singure firme care avea proprietatea intelectuală asupra sistemului şi, prin urmare, doar acea firmă putea modifica sau dezvolta sistemul respectiv. Acum, tot dna Pană acuza Guvernul Cioloş că a atribuit direct aceleiaşi firme un contract pentru a dezvolta SUMAL (Sistemul de Urmărire a Materialelor Lemnoase), "omiţând" să spună că această atribuire directă este o consecinţă directă a modului în care tocmai dumneai a încheiat contractul iniţial”, a declarat Alin Mituţa.

Mai mult, tehnocratul atrage atenţia că Doina Pană uită să spună şi că Guvernul Cioloş, chiar dacă a atribuit direct contractul pentru că nu avea efectiv altă opţiune dacă voia să dezvolte acel sistem, a introdus în contract obligaţia ca firma respectivă să cedeze codul sursă către stat, adică ceea ce trebuia făcut de la început.

„Nu ştiu dacă dna Pană e nervoasă într-adevăr pentru această atribuire directă aşa cum spune sau mai degrabă pentru că Guvernul Cioloş a scos statul din contractul dumneai din 2014 prin care ţinea statul român captiv intereselor unei firme private”, a remarcat Alin Mituţa, adăugând hashtag-ul #pesedisme.

Mai multe detalii pe acest subiect aici.