Teatrul Bulandra are o nouă sală de spectacole

(photos.com)

Space Studio, noua sală de spectacole a Teatrului Bulandra, a fost inaugurată cu premiera spectacolului "Lear(a)", în regia lui Andrei Şerban,. spectacol inclus în programul celei de-a 22-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru, transmite ziarul Adevărul.

Potrivit directorului Teatrului Bulandra, Alexandru Darie, noul spaţiu scenic, care are o capacitate de 140 de locuri în actuala configuraţie, este adaptat pentru "un teatru care presupune sau cere o anumită intimitate, pe care sala «Toma Caragiu» o are, dar în această sală este şi mai mare". Aceasta permite o apropiere mai mare a publicului de artistul aflat pe scenă, oferind, în acelaşi timp şi o flexibilitate mai mare.

"Este o clipă fericită pentru mine, pentru că inaugurăm un spaţiu, o sală nouă. Deci, teatrul cu capul în nori, teatrul din cer, teatrul din spaţiu. Mă bucur că inaugurăm sala cu acest spectacol absolut nou, care are aproape acelaşi titlu şi aceeaşi mare actriţă ca protagonistă, Mariana Mihuţ şi e vorba de «Lear(a)» de data aceasta", a declarat Alexandru Darie, pentru Agerpres.

De asemenea, directorul Teatrului Bulandra a mulţumit regizorului Andrei Şerban, dar şi actorilor din distribuţia piesei "Lear(a)".

"Este un spectacol cu un decor nou, cu o adaptare scenică nouă şi, practic, o nouă distribuţie, cu excepţia câtorva personaje. Şi iată că un mare artist ca Andrei Şerban a acceptat şi vreau să le mulţumesc şi lui şi actorilor că au achiesat şi au aderat la ideea unui spaţiu nou care poate nu-i atât de comod, dar este foarte interesant”, a spus Alexandru Darie. El a adăugat că noul spaţiu, situat în imediata vecinătate a sălii "Toma Caragiu", poate fi configurat de fiecare regizor aşa cum doreşte, în acest fel rezultând şi o capacitate diferită.

Mariana Mihuţ, Dana Dogaru, Dorina Chiriac şi Virginia Mirea sunt doar câteva dintre numele mari ale teatrului românesc, care fac parte din distribuţia piesei "Lear(a)". Spectacolul va putea fi revăzut vineri, 2 noiembrie, de la ora 19:00.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură