Taiwan se află sub un puternic atac cibernetic venit din China

Directorul general al Biroului taiwanez pentru Securitate, Tsai De-sheng.
Directorul general al Biroului taiwanez pentru Securitate, Tsai De-sheng. (Chen Baizhou / The Epoch Times)

Directorul general al biroului pentru securitatea naţională (BSN), Tsai De-sheng, a declarat pe 20 martie că Taiwanul se află sub un atac cibernetic serios venit din China. Hackerii încearcă să afecteze infrastructura Taiwanului dar şi descărcă informaţii secrete legate de armată, politică, tehnologie şi afaceri.

Conform BSN, website-ul instituţiei a primit peste 3,34 milioane de atacuri în ultimul an, ceea ce înseamnă în jur de 10.000 pe zi.

Atacurile cibernetice lansate de regimul comunist chinez reprezintă o ameninţare serioasă la adresa guvernului taiwanez dar şi a companiilor private. Tsai a declarat la o întâlnire a Taiwan Legislative Yuan (corpul legislativ). ”În trecut atacurile cibernetice sponsorizate de partidul comunist chinez (PCC) aveau ca scop principal furtul de informaţii” a declarat Tsai. ”Dar acum am descoperit că scopul lor principal este atacul asupra infrastructurii, pentru a o putea sabota la nevoie. Acest lucru va perturba reţeaua financiară şi de transporturi”.

Tsai a spus că în trecut a fost furată o cantitate mare de informaţii legate de mediu, iar informaţiile personale ale multor persoane au fost compromise. Este posibil ca regimul chinez să fi stabilit o bază de date cu datele personale ale fiecărui locuitor din Taiwan.