Tabere ilegale de imigranţi evacuate în nordul Parisului

Poliţia franceză şi reprezentanţi ai serviciilor sociale au evacuat astăzi câteva tabere ilegale care găzduiau peste 1.000 de imigranţi în Porte de la Chapelle, în nordul Parisului.
Poliţia evacuează o tabără ilegală de imigranţi în Porte de la Chapelle, nordul Parisului, 18 august 2017.
Poliţia evacuează o tabără ilegală de imigranţi în Porte de la Chapelle, nordul Parisului, 18 august 2017. (Captură Foto)

Taberele ilegale au prezentat un risc semnificativ pentru securitatea şi sănătatea ocupanţilor şi a persoanelor din vecinătate, a precizat poliţia într-o declaraţie.

Autorităţile franceze au oferit asigurări că statutul administrativ al imigranţilor va fi verificat, astfel încât să poată fi transferaţi în centre de cazare mai bune, a raportat Efe News.

Persoanele fără drept de azil vor fi direcţionate spre graniţă, în timp ce pentru imigranţii care se bucură de acest drept va continua procesarea cererilor în Franţa, a adăugat autorităţile.

Aproximativ 350 de poliţişti au fost implicaţi în operaţiunile de eliberare a taberelor de imigranţi, majoritatea lor provenind din Afganistan, Sudan, Somalia şi Eritreea.

Luna trecută, guvernul francez a prezentat un plan legat de situaţia imigranţilor, pe baza căruia ar urma sa fie create 12.000 de locuri de primire a solicitanţilor de azil. Totuşi, unele ONG-uri au criticat planul, susţinând că nu va avea rezultatele dorite.

Noul preşedinte ale Franţei, Emmanuel Macron, a afirmat la sfârşitul lunii iulie că nu mai doreşte să vadă “pe nimeni pe străzi, în păduri, până la sfârşitul anului”, cerând crearea de spaţii în care toţi imigranţii să locuiască “în condiţii demne”.