Surse: Referendumul se va desfăşura într-o singură zi

Referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu se va desfăşura într-o singură zi, au declarat surse din USL, citate de ziarul Gândul.
(ANDREI PUNGOVSCHI / AFP / GettyImages)
Cristina Boiangiu
16.07.2012

Referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu se va desfăşura într-o singură zi, au declarat surse din USL, citate de ziarul Gândul. Programul secţiilor de votare urmează să fie extins între orele 07.00 şi 22.00.

Mai mulţi lideri ai USL au cerut organizarea referendumului în două zile consecutive pentru a da posibilitatea cât mai multor români să-şi exprime voinţa. S-a mai ţinut cont şi de faptul că mulţi oameni sunt în concedii, vremea este foarte călduroasă, iar numeroase persoane nu vor dori să stea la cozi, în caniculă.

În locul unui referendum extins pe două zile, USL a preferat se pare un program prelungit cu trei ore la secţiile de votare, unde se putea exprima opţiunea, în general, între orele 8 şi 20.

Parlamentul a fost convocat marţi şi miercuri, în sesiune extraordinară, pentru a discuta legea referendumului şi pentru a stabili atribuţiile Curţii Constituţionale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor