Referendumul desfăşurat în două zile, solicitat de patronate şi sindicate

Mai multe solicitări din partea unor patronate şi sindicate, care au cerut organizarea referendumului timp de două zile, au fost trimise la Ministerul Muncii, a anunţat ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.
Mariana Câmpeanu (Mihuț Savu / Epoch Times)
Cristina Boiangiu
16.07.2012

Mai multe solicitări din partea unor patronate şi sindicate, care au cerut organizarea referendumului timp de două zile, au fost trimise la Ministerul Muncii, a anunţat ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

"Este o părere şi a unor politicieni şi a unor reprezentanţi din societatea civilă şi chiar am avut solicitări şi din partea anumitor patronate şi sindicate. Am avut înainte de această conferinţă de presă o întâlnire şi cu reprezentanţi de la sindicate şi patronate şi au solicitat acest lucru, ca referendumul să aibă loc în două zile", a declarat Câmpeanu.

Sindicatele şi patronatele au argumentat solicitarea spunând că este o perioadă de concedii, de vară, şi există şi condiţii meteo deosebite. "Atunci când ceri ca la vot să vină peste nouă milioane, trebuie să le creezi şi condiţiile ca să-şi exercite acest drept - fără cozi, fără stat în căldură, în ploaie", a spus Câmpeanu.

Reprezentanţii PDL au anunţat că ei nu vor recunoaşte un referendum la care participă mai puţin de 50% plus unu din alegătorii înscrişi pe listele electorale şi care să dureze mai mult de o zi. "Noi, PDL, nu vom recunoaşte un referendum la care participă mai puţin de 50% plus unu din alegătorii înscrişi în listele electorale şi care să dureze mai mult de o zi. Înţelegem în acest fel să respectăm cu stricteţe decizia Curţii Constituţionale referitoare la organizarea referendumului, în democraţie regulile nu se schimbă în timpul jocului", a precizat Vasile Blaga.

USL a propus ca referendumul să se desfăşoare pe parcursul a doua zile, însă deocamdată nu a fost luată nicio decizie în acest sens.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor