[SURSE] Liberalii au tras de timp în discuţiile cu Cioloş. Ce pun la cale?

Florin Cîţu
Florin Cîţu (Screenshot)

După ce Florin Cîţu a temporizat, miercuri, negocierile cu Dacian Cioloş pentru refacerea Coaliţiei şi formarea unui nou guvern, în PNL aripa Cîţu continuă să se discute posibilele soluţii pe care să le adopte partidul.

Cele două mari scenarii pe care se concentrează liderii PNL sunt următoarele, au relatat surse din PNL pentru Epoch Times:

Primul scenariu porneşte de la premiza că Dacian Cioloş nu va reuşi să fie investit premier, căci dacă liberalii şi PSD nu îl vor vota, are zero şanse. Următoarele mişcări după ce Cioloş va pica ar fi ca liberalii să facă o primă nominalizare de premier la cacealma, în persoana lui Dan Vîlceanu, actual ministru interimar de Finanţe şi susţinător de bază al lui Florin Cîţu.

Evident şi Vîlceanu ar urma să pice, după care ar urma nominalizarea dorită de Cotroceni, Florin Cîţu, care să treacă în ideea că nimeni nu ar vrea anticipate acum.

Al doilea scenariu cu care se jonglează este ca liberalii să îl voteze totuşi pe Dacian Cioloş, pozând în partid responsabil, pentru ca acesta, aflat în fruntea unui guvern minoritar, să îşi rupă gâtul gestionând problemele ţării în complicata perioadă de iarnă ce va veni, ceea ce l-ar eroda atât pe el cât şi USR. Liberalii mizează practic pe faptul că un guvern USR care nu va avea majoritate în Parlament să îşi treacă proiectele îşi va rupe gâtul încercând să gestioneze şi valul 4, şi preţurile crescute la energie, precum şi scumpirile aferente etc. Iar în primăvară, guvernul Cioloş ar urma să fie schimbat.

Reamintim că, de altfel, în discuţiile pe care le-au avut marţi seara în şedinţa de Birou Naţional, potrivit stenogramelor şedinţei, consultate de Epoch Times, Alin Nica a declarat, cităm că: "preşedintele Klaus Iohannis a vrut să îl erodeze pe Cioloş pentru 2024. Să nu îl victimizăm". La rândul său, Lucian Bode a spus: "Dacă vom rămâne alături de preşedinte (Iohannis n.r.) vom ajunge la ce ne dorim, un guvern cu Florin Cîţu. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne