Ce strategie şi-au făcut liberalii înainte de negocierile cu Cioloş. Stenogramă incendiară [surse]

Florin Citu huiduit la Iasi
Florin Citu huiduit la Iasi (Captura video)

Liderii PNL s-au întrunit, marţi, în şedinţă de Birou Politic Naţional, sub "bagheta" preşedintelui PNL, Florin Cîţu, pentru a discuta strategia pe care o vor adopta în condiţiile în care şeful statului l-a nominalizat pe Dacian Cioloş ca propunere de premier. Potrivit unor surse, liberalii vor valorifica această nominalizare, despre care multe voci - inclusiv Ludovic Orban - susţin că nu e altceva decât o cacealma politică, pentru a se victimiza în timp ce îl vor trimite pe Cioloş "la origini, la alianţa toxică PSD- AUR". Toate acestea cu speranţa că dacă vor rămâne alături de preşedintele Iohannis vor avea ce îşi doresc, un guvern cu Florin Cîţu premier.

Redăm un fragment din discuţia liderilor PNL

Florin Cîţu: Am acceptat (să discutăm cu ei n.r.) pentru că suntem partid mare şi nu fugim. Cioloş să discute cu partenerii cu care a dat jos Guvernul. Îi voi spune şi despre 2016, despre relaţia pe care a avut-o cu noi atunci. Nu am încredere să discut cu Cioloş pentru că iese tot în presă şi înfloreşte.

Alin Tişe: În 2016, PNL se ruga de Cioloş să intre în partid. Nu a vrut, a refuzat şi să urce cu noi pe scenă.

Alin Nica: Preşedintele Klaus Iohannis a vrut să îl erodeze pe Cioloş pentru 2024. Să nu îl victimizăm.

Florin Cîţu: Ce ne opreşte pe noi să ne victimizăm? Trebuie să ne victimizăm şi noi. Noi suntem responsabili, guvernăm în continuare.

Cristian Buşoi: Este soluţia potrivită să îi trimitem la origini, la alianţa toxică PSD - AUR, au atacat premierul.

Dan Vîlceanu: Cioloş s-a dus la Cotroceni fără o majoritate. A blufat la modul cel mai groaznic posibil şi a întârziat instalarea unui Guvern.

Gheorghe Flutur: Să avem o poziţionare fermă: PNL trebuie să rămână unit. PNL trebuie să rămână cu orice preţ la guvernare şi cu premierul nostru. Nu trebuie să fie ”vioara a doua” într-o coaliţie. Să chemăm parlamentarii mai des la treabă, guvernul nu poate să adopte OUG.

Florin Cîţu: Să nu facem aşa mare caz de ruptură. Nu sunt aşa mulţi oameni.

Alin Nica: Ar fi de dorit o discuţie între KLAUS IOHANNIS şi LUDOVIC ORBAN, dacă PNL este spart, credibilitatea partidului va fi afectată.

Lucian Bode: Dacă vom rămâne alături de preşedinte vom ajunge la ce ne dorim, un guvern cu Florin Cîţu.

Dan Meran: PNL Sector 5 susţine refacerea coaliţiei în jurul PNL cu un guvern condus de PNL.