Surpriză: Cristian Ghibu eliberat din funcţie

Ministerul Transporturilor
Ministerul Transporturilor (Epoch Times România)

Primul ministru Victor Ponta l-a eliberat din funcţie pe Cristian Ghibu, secretarul de stat din Ministerul Transporturilor. Decizia a fost solicitată de noul ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu.

Ghibu a fost numit secretar de stat în ianuarie, la propunerea fostului ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, fiind considerat mâna dreaptă a acestuia. Ghibu a fost numit apoi şeful comisiei de privatizare a CFR Marfă.

Cristian Ghibu a semnat la începutul lunii septembrie contractual de privatizare a CFR Marfă cu Grup Feroviar Român, companie controlată de omul de afaceri Gruia Stoica. Deşi ministrul Ramona Mănescu a fost prezentă la evenimentul respectiv, ea l-a delegat pe Ghibu să semneze contractul.

Anterior, Cristian Ghibu a ocupat funcţia de director general al CFR SA. El a fost numit director general în luna mai a anului trecut, după ce Guvernul Ponta a preluat mandatul.

Ramona Mănescu a preluat, mandatul de ministru al Transporturilor de la primul ministru Victor Ponta, care a asigurat interimatul la conducerea acestui minister din data de 12 iulie, după ce fostul ministru Relu Fenechiu a demisionat din funcţie.

Victor Ponta a subliniat că prioritatea noului ministru al Transporturilor va fi atragerea fondurilor europene şi şi-a exprimat încrederea "că Ramona Mănescu se va descurca într-unul dintre ministerele cele mai dificile ale Guvernului".

Hotărârea de Guvern privind privatizarea CFR Marfă prin vânzarea a 51% din acţiuni către GFR, deţinut de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost publicată în Monitorul Oficial, termenul de finalizare a tranzacţiei fiind stabilit la 60 de zile calendaristice de la data intrării în vigoare a actului normativ, respectiv jumătatea lunii octombrie.

GFR a fost declarat câştigător în luna iunie în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru 51% din acţiuni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne