Suport financiar austriac pentru consolidarea încrederii între cele două maluri ale Nistrului

(Photos.com)

Consiliul Europei (CE) lansează, cu suportul financiar al Cooperării Austriece pentru Dezvoltare (CAD), un proiect pentru instituirea dialogului continuu între societatea civilă, mass-media şi factorii decizionali de pe malurile râului Nistru şi sporirea conştientizării standardelor europene şi internaţionale în regiune.

Proiectul are un buget de 450 mii de euro, oferiţi de Agenţia Austriacă pentru Dezvoltare (ADA) şi va fi implementat până în septembrie 2014. Proiectul are loc în cadrul programului "Măsuri de consolidare a încrederii între malurile râului Nistru".

"Austria a preluat preşedinţia Consiliului Europei în 2013 până în 2014, având ca priorităţi societatea civilă şi mass-media. Fiind o ţară neutră, cu tradiţii în consolidarea încrederii şi prevenirea conflictelor, credem că prin intermediul acestui proiect, Consiliul Europei poate contribui la crearea unui mediu mai deschis şi cooperant între malurile Nistrului", a declarat Gerhard Schaumberger, şeful Biroului de Coordonare pentru Cooperare Tehnică a Ambasadei Austriei la Chişinău.

În cadrul proiectului sunt prevăzute o serie de traininguri, seminare şi vizite de studiu care îi vor ajuta pe jurnalişti să-şi perfecţioneze abilităţile în reflectarea obiectivă a subiectelor de interes public. Profesioniştii din media vor învăţa experienţa internaţională şi bunele practici în realizarea emisiunilor radio de interes public, a articolelor multimedia şi vor produce materiale jurnalistice comune.

De asemenea, va avea loc mai multe evenimente, cu participarea reprezentanţilor ONG-urilor şi a administraţiei publice locale de pe ambele maluri ale Nistrului privind participarea organizaţiilor obşteşti în procesul de luare a deciziilor, menţionează Infotag.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe