Sulfina Barbu se aşteaptă ca Traian Băsescu să revină în PDL după 2014

Sulfina Barbu (PDL) a declarat recent că se aşteaptă ca preşedintele Băsescu să se întoarcă în PDL după finalizarea mandatului, urmând să facă parte din conducerea formaţiunii.
Institutul de Studii Populare (ISP), dezbateri şi propuneri privind Sistemul Electoral. În imagine, Sulfina Barbu (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
01.03.2013

Sulfina Barbu (PDL) a declarat recent că se aşteaptă ca preşedintele Băsescu să se întoarcă în PDL după finalizarea mandatului, urmând să facă parte din conducerea formaţiunii.

"Cred că domnul preşedinte, şi nimeni nu poate să conteste lucrul acesta, are o experienţă unică, pe care nu o au mulţi politicieni din România sau cred că nu o au alţi politicieni din România: două mandate de preşedinte, experienţă executivă, experienţă politică, cel mai votat om politic de după 1990 în România. În consecinţă, cred că toată această experienţă va fi utilă pentru evoluţia societăţii româneşti în viitor", a declarat Sulfina Barbu pentru RFI.

Democrat liberala a mai afirmat că nu cunoaşte forma în care Traian Băsescu va face acest lucru.

"Dacă domnia sa nu a dezvăluit care sunt planurile şi cred că este puţin cam devreme, nu pot să mă pronunţ eu", mai spune vicepreşedintele PDL.

Sulfina Barbu a mai precizat că Traian Băsescu are oricum un loc asigurat în conducerea PDL:

"Nu vă ascund, ca membru al Partidului Democrat Liberal, mă aştept să se întoarcă în PDL. Conform Statutului, toţi foştii preşedinţi ai partidului care sunt membri de partid oricum fac parte din conducerea partidului. Nu aceasta este principala problemă. Deci domnia sa, dacă s-ar reînscrie în partid, oricum ar fi în conducerea naţională a Partidului Democrat Liberal, pentru că aşa prevede Statutul".

Aflat într-o vizită în Austria, Traian Băsescu a declarat miercuri că nu poate fi pensionar după ce îşi termină mandatul de preşedinte şi că o să rămână activ în viaţa politică, deşi nu îi este clar deocamdată sub ce formă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor