Sulfina Barbu: Demisia lui Ioan Rus este efectul conflictelor dintre PSD şi PNL

Vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu a declarat luni că demisia lui Ioan Rus din funcţia de ministru de Interne nu are nicio legătură cu preşedintele suspendat Traian Băsescu, fiind un semn clar că în alianţa USL, conflictele între PSD şi PNL au escaladat, relevă un comunicat de presă.
Sulfina Barbu (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)
Ana Petrescu
06.08.2012

Vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu a declarat luni că demisia lui Ioan Rus din funcţia de ministru de Interne nu are nicio legătură cu preşedintele suspendat Traian Băsescu, fiind un semn clar că în alianţa USL, conflictele între PSD şi PNL au escaladat, relevă un comunicat de presă.

“Demisia lui Ioan Rus nu are nicio legătură cu preşedintele Traian Băsescu, care din postura de preşedinte suspendat nu are niciun fel de prerogative asupra activităţii guvernamentale. În schimb, această demisie este primul semn al escaladării conflictelor între PSD şi PNL, conflicte începute odată cu acţiunea de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu”, a afirmat Sulfina Barbu.

De asemenea, fostul ministru al Mediului precizează că prin acţiunile sale partidul naţional liberal a “forţat constant mâna” partidului social democrat şi că prin demisia sa Ioan Rus arată că este primul membru PSD care se opune pretenţiilor "aberante" ale PNL şi ale lui Dan Voiculescu.

“În toată această acţiune PNL a forţat constant mâna PSD, iar ultimul episod s-a desfăşurat la Ministerul de Interne, de unde au plecat datele contradictorii către Curtea Constituţională. Prin demisia de onoare, Ioan Rus devine singurul lider al PSD care dovedeşte că are forţa să se opună pretenţiilor aberante ale PNL şi mai ales ale lui Dan Voiculescu. Din acest moment, colaborarea USL a intrat pe ultima sută de metri iar decizia juridică privind referendumul din 29 iulie va fi decisivă pentru relaţia dintre PSD şi PNL”, a conchis vicepreşedintele PDL.

Ministrul de Interne, Ioan Rus, şi ministrul delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, au anunţat că şi-au înaintat demisiile din cauza presiunilor care s-au făcut asupra lor în ultimele zile. Ei au fost implicaţi în scandalul listelor electorale pe care USL doreşte să le modifice în încercarea de validare a referendumului.

Astfel, tot luni prim ministru Victor Ponta a propus cinci candidaţi în la ministere. În locul lui Ioan Rus este nominalizat Mircea Duşa, iar în locul lui Victor Paul Dobre este propus Radu Stroe. Ceilalţi trei miniştrii propuşi de premier sunt Titus Corlăţean la Ministerul Afacerilor Externe, Dan Şova la relaţia cu Parlamentul şi Mona Pivniceru la Ministerul Justiţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor