Blaga: Demisiile miniştrilor arată presiunile mari făcute de USL

Vasile Blaga, conferinţă de presă cu tema, fraude la referendum
Vasile Blaga, conferinţă de presă cu tema, fraude la referendum (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
06.08.2012

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a atras atenţia asupra presiunilor pe care USL le-a făcut la Ministerul Administraţiei şi Internelor în cazul modificării listelor electorale şi a spus că demisiile celor doi miniştri au confirmat acest lucru.

Blaga a mai spus că miniştrii demisionari nu au mai dorit să menţină presiunea asupra MAI în scandalul politic, iar implicarea lui Băsescu este o încercare a lui Rus de "a băga toate lucrurile în aceeaşi oală".

"Despre demisia ministrului Administraţiei, Dobre, ştiam de ieri, astăzi am văzut şi demisia lui Ioan Rus, demisia de onoare, şi eu cred că bine au făcut pentru că nu au mai dorit să continue implicarea Ministerului de Interne în acest scandal politic", a precizat Vasile Blaga.

El a spus că informaţiile furnizate de Direcţia informatizată a evidenţei persoanei sunt extrem de corecte şi sunt actualizate în permanenţă. "Din declaraţiile domnului Rus, în sfârşit a spus adevărul: presiunile foarte mari pe care le face USL asupra Ministerului de Interne şi presiunile pe care, iată, şi preşedintele interimar le face, care cred că-i place jucăria de la Cotroceni. Şi ar vrea să rămână cât mai mult acolo", a adăugat Vasile Blaga.

El a respins posibilitatea ca şi preşedintele suspendat Traian Băsescu să fi făcut presiuni la MAI legat de listele electorale. "Cum poate preşedintele suspendat să facă presiuni asupra MAI? Am înţeles că a avut grijă domnul Antonescu să-i ia şi telefoanele de la STS. Nici măcar nu mai putea da un telefon", a adăugat Vasile Blaga.

Şeful PDL a spus că nimeni nu poate contesta faptul că numărul de alegători români este de peste 18 milioane de persoane, iar acest lucru va fi confirmat în zilele următoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor