Suedia adoptă şi ea, după Danemarca, paşapoarte de imunitate eliberate de guvern

Matrix
 
Matrix  

Suedia intenţionează să se alăture Danemarcei şi Statelor Unite până în vara lui 2021, cerând călătorilor, în special celor care călătoresc internaţional, să poarte aşa-numitele paşapoarte de imunitate, care să dovedească că au fost vaccinaţi sau recent testaţi - sau ambele - potrivit Bloomberg. Decizia sugerează că, în curând, întreaga Scandinavie va folosi această nouă metodă guvernamentală de urmărire a informaţiilor medicale ale oamenilor, care îi va separa pe „categorii”.

Citiți și UE va implementa un standard privitor la paşapoartele de imunitate

Din câte ştim, acestea ar putea deveni în curând atât de omniprezente încât industria poate să uite să renunţe la practică odată cu scăderea numărului persoanelor infectate cu virusul Wuhan.

Compania American Airlines a extins, joi, utilizarea unei aplicaţii care stochează dovada că purtătorul a fost testat negativ cu câteva zile înainte de zbor, o evoluţie care va avea impact asupra călătorilor care se deplasează - către şi din - câteva ţări din America de Sud, împreună. În plus, compania aeriană va accepta acum portofelul digital mobil de sănătate al Verifly pe toate aeroporturile sale din SUA. Călătorii vor trebui să dovedească „imunitate” atât pentru zborurile directe, cât şi pentru cele de legătură de pe aeroporturile SUA ale operatorului de transport către Regatul Unit, Canada, Chile, Columbia, El Salvador, Guatemala, Honduras şi Jamaica.

Citiți și Polonia anunţă introducerea unui paşaport de imunitate

Acum câteva săptămâni, Danemarca a introdus „paşapoarte de imunitate” după ce guvernul ar fi creat o aplicaţie internă. Dovada imunităţii va fi emisă prin intermediul portalului danez de sănătate electronică, unde autentificarea este asigurată de guvern.

Între timp, Suedia va adopta şi ea iniţiativele Danemarcei, oferind un paşaport digital pentru coronavirus până la vară, care va face dovada faptului că purtătorul a fost vaccinat.

Se încarcă player-ul...

Oficialii britanici au început să lucreze la un „paşaport de imunitate”, deoarece Grecia se pregăteşte să renunţe la regulile de carantină pentru turiştii care pot dovedi că au fost inoculaţi împotriva virusului Wuhan. Ministerul de Externe, Departamentul pentru Transporturi şi Departamentul de Sănătate şi Asistenţă Socială lucrează pe această temă, potrivit unui raport din Times.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură