Sudul Italiei, raiul condamnaţilor fugari din România. De ce s-a predat Vâlcov poliţiei lângă Napoli

Darius Vâlcov
Darius Vâlcov (Facebook)

Fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov, condamnat în ţară la şase ani de închisoare, s-a predat poliţiei din oraşul Portici, o suburbie din Napoli. Poliţia italiană nu l-a depistat pe Darius Vâlcov în nordul Italiei, acolo unde şi-a stabilit reşedinţa, ci în sudul ţării, în jurisdicţia Curţii de Apel din Napoli, relatează Europa Liberă.

Potrivit sursei citate, acest lucru nu ar fi întâmplător, din moment ce instanţa din sudul Italiei este recunoscută pentru lejeritatea cu care tratează cererile de extrădare a cetăţenilor altor state.

De asemenea, continuă site-ul citat, prietenul lui Vâlcov, Minel Prina, fost primar în Slatina şi condamnat în acelaşi dosar, nu a fost la fel de norocos. La numai o săptămână după ce a fost dat în urmărire internaţională, Prina a fost prins de poliţiştii din Milano, astfel că nu a mai apucat să se predea în Napoli sau Bari, zone din sudul Italiei care nu sunt deranjate de exodul infractorilor români. Prina are o condamnare de 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul “tablourilor”. În prezent nu se află în spatele gratiilor, are doar obligaţia de a nu părăsi oraşul Milano.

În ciuda faptului că a fost trimis un procuror de legătură în Italia, judecătorii Curţilor de Apel din Bari şi Napoli au refuzat constant să pună în executare mandatele de extrădare emise de autorităţile altor state, inclusiv de România, mai precizează Europa Liberă.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne