Suciu: se aşteaptă motivarea deciziei Curţii Constituţionale

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, a declarat că Guvernul aşteaptă motivarea deciziei Curţii Constituţionale privind contribuţiile la sănătate reţinute din pensii, iar apoi va da un răspuns privind situaţia creată.
Dan Suciu (www.gov.ro)
Gina Zaragiu
24.04.2012

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, a declarat luni seara la România TV că Guvernul aşteaptă motivarea deciziei Curţii Constituţionale privind contribuţiile la sănătate reţinute din pensii, iar apoi va da un răspuns privind situaţia creată.

"Răspunsul poate veni doar în cadrul motivaţiei Curţii Constituţionale. Când vom avea acest cadru vom vedea în ce măsură există baza legală pentru aşa ceva".

Întrebat despre restituirea banilor percepuţi suplimentar pensionarilor de casele judeţene de pensii, Suciu a afirmat că deocamdată Guvernul aşteaptă baza legală şi face analize.

"Nu pot să mă pronunţ în perspectiva acestor conotaţii politice. Guvernul este expresie a unor interese politice şi în măsura în care aceste interese converg în direcţia pe care o indicaţi, va fi un răspuns. Deocamdată, se aşteaptă baza legală, se fac toate analizele pentru ca ţinând cont de toate aceste aspecte şi de interesul politic, să fie dat un răspuns. Ce ştim din decizia Curţii Constituţionale e că impozitarea se face doar pe sumele care depăşesc 740 de lei, impozitarea de 5,5% pentru bugetul asigurărilor de sănătate", a notat purtătorul de cuvânt.

Cu privire la informaţiile apărute în presă că din cauza unui calcul eronat Casa Naţională de Pensii a plătit în plus bani unor revoluţionari, Suciu a declarat că Guvernul va vedea în ce măsură va fi tras cineva la răspunde din punct de vedere managerial.

"Este o chestiune care priveşte exclusiv Casa de Pensii. Poziţia Guvernului este de a vedea cum Casă de Pensii rezolvă această chestiune, cum răspunde tuturor solicitărilor. Banii despre care vorbim aici daţi în plus nu sunt banii Guvernului, sunt bani ai altor contribuabili, care au ajuns pe alte mâini. Este o greşeală de management, Guvernul ia notă de ea şi aşteaptă rezolvarea situaţiei, pentru ca apoi să vadă în ce măsură este cazul să facă pe cineva răspunzător şi să aibă decontare de management în această situaţie", a mai afirmat purtătorul de cuvânt al Executivului.

El a mai precizat că returnarea banilor primiţi în plus de revoluţionari se va face în mod eşalonat, dacă se va decide plata retroactivă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor