Succes pentru România la MEP Awards 2013: Petru Luhan desemnat europarlamentarul anului la categoria sănătate

Petru Constantin Luhan
Petru Constantin Luhan (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Europarlamentarul PDL Petru Luhan a fost desemnat marţi seară europarlamentarul anului la categoria sănătate a MEP Awards 2013, în ceremonia care a avut loc la Bruxelles.

The Parliament Magazine a organizat gala 'MEP Awards', unde au fost acordate premii la 20 de categorii. În timpul Galei, onorurile au fost făcute de Edward McMillan-Scott, vicepreşedint al Parlamentului European, care i-a ţinut locul comisarului european pentru relaţii interinstituţionale, Maros Sefcovic.

Desemnarea câştigătorului la fiecare categorie a avut loc prin votul membrilor Parlamentului European în perioada 27 mai - 7 iunie, data galei 'MEP Awards' fiind fixată la 25 iunie.

"În primul rând vreau să mulţumesc tuturor colegilor din Parlamentul European pentru că mi-au dovedit că-mi apreciază munca, iniţiativele. Ideile mele au ajuns şi la Comisia Europeană, care le sprijină. Părerea mea este ca o astfel de ceremonie dă foarte mult curaj nu numai câştigătorilor, ci şi celorlalţi colegi pentru a se implica şi a îmbunătăţi prin politicile pe care le fac viaţa cetăţenilor din UE. Mă bucur extrem de mult, este un sentiment unic şi incomparabil. Un astfel de premiu, la nivel european, semnifică extrem de mult pentru mine şi pentru ţara pe care o reprezint, România. Îmi dă foarte mult curaj şi putere de a lupta în continuare, pe teme de sănătate, dar nu numai", a declarat Petru Luhan.

Întrebat despre priorităţile pe care le va avea în domeniul sănătăţii, Luhan a spus că va sprijini în continuare accesul egal pentru toţi pacienţii din UE la tratament la standarde de calitate înalte, precum şi alocarea unor sume cât mai mari de bani pentru infrastructura de sănătate la nivel european, "mai ales pentru ţările din sud-estul UE şi în special pentru România".

"Nu în ultimul rând, voi fi un mare suporter al noului concept de medicină personalizată care se naşte anul acesta la nivelul instituţiilor europene şi care va însemna o revoluţie, dacă vreţi, pe piaţa sănătăţii în toată UE, de care vor profita inclusiv pacienţii din România", a mai specificat europarlamentarul PDL.

În broşura special editată de The Parliament Magazine cu prilejul galei, se arată că "europarlamentarul român Petru Luhan a făcut mult pentru promovarea unor chestiuni din domeniul sănătăţii" de la alegerea sa în Parlamentul European în 2009. Europarlamentarul român a fost nominalizat "pentru activitatea sa în creşterea gradului de conştientizare asupra sclerozei multiple, în calitate de iniţiator al unei declaraţii scrise care a avut drept scop ameliorarea cercetării şi asigurarea accesului egal la tratament". Se mai specifică faptul că Luhan a fost elogiat pentru "entuziasmul său considerabil" în mediatizarea problemelor legate de cancerul de colon.

Europarlamentarul român Petru Luhan a fost felicitat, printre alte personalităţi, şi de comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn, care a asistat la ceremonie.

La categoria sănătate, pe lângă eurparlamentarul PDL Petru Luhan au mai concurat românul Ciprian Tănăsescu, europarlamentar PSD, şi europarlamentarul suedez Asa Westlund, membră a Comisiei ENVI.

Europarlamentarii Petru Luhan şi Ciprian Tănăsescu au fost singurii români nominalizaţi la gala 'MEP Awards 2013'. Anul trecut, europarlamentarul PDL Monica Macovei a fost desemnată câştigătoare la categoria 'Justiţie şi libertăţi civile' a 'MEP Awards'.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne