Petru Luhan este europarlamentarul anului la gala Care Awards

Petru Constantin Luhan
Petru Constantin Luhan (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Premiul “Europarlamentarul anului”, acordat în premieră în cadrul Care Awards, a fost atribuit europarlamentarului român Petru Luhan pentru implicarea lui în sănătate, în domeniile sclerozei multiple, cancer şi medicină personalizată, informează vineri un comunicat al grupului PPE dat publicităţii la Bruxelles.

Premiile Care Awards sunt decernate în fiecare an pentru categorii precum sănătate publică, mediu, siguranţă publică, drepturile omului, violenţa în familie sau educaţie.

Anul acesta este primul an în care a fost creat şi premiul "Europarlamentarul anului", pentru care criteriile de selecţie au fost angajamentul faţă de proiectele promovate, impactul acestora asupra societăţii, creativitate şi sustenabilitatea pe termen lung. Care Awards sunt acordate de Asociaţia Europeană a Agenţiilor de Comunicare (EACA).

”Mă bucur foarte mult pentru acest premiu care îmi încununează munca din ultimii patru ani. Consider în continuare că sănătatea este un domeniu prioritar şi este de datoria noastră să asigurăm cele mai înalte standarde pentru cetăţenii europeni. În ceea ce priveşte sistemul medical românesc, cred că este esenţial ca ţara noastră să îşi contureze o strategie clară pe termen mediu, astfel încât toţi decidenţii, indiferent de culoarea lor politică, să o poată urma. Cetăţenii români trebuie să beneficieze de servicii de sănătate la aceleaşi standarde ca şi cei din UE”, a declarat europarlamentarul PDL Petru Luhan.

Petru Luhan este nominalizat şi la premiul “Europarlamentarul Anului 2013” secţiunea sănătate, în cadrul galei “MEP Awards” organizată de publicaţia 'The Parliament Magazine”, alături de europarlamentarul PSD Ciprian Tănăsescu. Votul pentru nominalizaţii la cele 20 de categorii se încheie vineri, 7 iunie, iar premiile vor fi decernate în cadrul unei gale care va avea loc la 25 iunie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne