SUA furnizează vehicule blindate rebelilor sirieni ce luptă împotriva ISIS

Armata americană a confirmat pentru prima dată că a furnizat un număr mic de vehicule blindate luptătorilor rebeli sirieni cu speranţa că vor reuşi să alunge militanţii grupului jihadist ISIS (cunoscut şi sub numele de Statul Islamic) din oraşul sirian Raqqa, capitala lor autoproclamată.
Luptător al Forţelor Democratice Siriene stă pe un vehicul camuflat cu noroi la nord de oraşul sirian Raqqa, 7 noiembrie 2016.
Luptător al Forţelor Democratice Siriene stă pe un vehicul camuflat cu noroi la nord de oraşul sirian Raqqa, 7 noiembrie 2016. (Captură Foto)

Oficialii Pentagonului au confirmat miercuri rapoarte anterioare ale grupurilor rebele, care susţineau că au primit noile vehicule blindate Guardian.

Pentagonul a declarat că va oferi Coaliţiei Arabe Siriene, care este susţinută de SUA, o protecţie mai mare în faţa armelor de foc de calibru mic şi a bombelor capcană amplasate la margine de drum, pe măsură ce luptătorii coaliţiei se apropie de Raqqa.

Rebelii sirieni se îndreaptă spre Raqqa în cadrul unei campanii mai ample de izolare şi recuperare a oraşului din mâinile Statului Islamic.

Coaliţia Arabă Siriană face parte dintre Forţele Democratice Kurde Siriene, pe care SUA o consideră a fi cea mai eficientă forţă în lupta împotriva ISIS în Siria.

Amplificarea suportului american pentru grupurile rebele siriene ar putea creşte tensiunile cu Ankara, care consideră miliţiile kurde din Siria drept grupuri “teroriste”, pentru că sunt aliate cu grupurile kurde ce luptă pentru separatism în interiorul Turciei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe