SUA evacuează personalul Consulatului din Lahore, Pakistan, din cauza unor "ameninţări" teroriste

Terorişti
Terorişti (STR / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
09.08.2013

Departamentul de Stat al SUA a ordonat, pe 8 august, evacuarea personalului neesenţial de la Consulatul General din Lahore, Pakistan, informează un comunicat al oficialităţilor americane.

Evacuarea are loc din cauza unor "ameninţări specifice" care vizează acest consulat american din oraşul pakistanez, mai informează Departamentul de Stat.

De asemenea, autorităţile i-au îndemnat pe cetăţenii americani să evite orice călătorie în Pakistan care nu este "esenţială".

"Prezenţa mai multor grupări teroriste străine şi locale reprezintă un potenţial pericol pentru cetăţenii americani din Pakistan", afirma Departamentul de Stat despre situaţia din Pakistan unde, joi, 8 august, a avut loc un atentat sinucigaş soldat cu 38 de morţi şi zeci de răniţi, iar marţi rebelii secesionişti ai Armatei de Eliberare au ucis 14 persoane, inclusiv membri ai forţelor de securitate, după oprirea autovehiculului în care călătoreau aceştia, într-un punct de control fals.

Peste 20 de misiuni diplomatice americane din Orientul Mijlociu şi Africa fost închise timp de mai multe zile din cauza unor riscuri potenţiale de atentate, după ce din închisorile din zonă au evadat mai mulţi terorişti, cel mai probabil cu implicarea şi sprijinul organizaţiei teroriste Al-Qaeda.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor