SUA: Atac armat în campusul Universităţii din Ohio soldat cu un mort şi cel puţin 9 răniţi

Forţele de ordine au fost trimise la Universitatea statului american Ohio după ce a fost raportat un atac în campusul acesteia, fiind rănite 9 persoane. Poliţia a împuşcat mortal un suspect în vârstă de 18 ani care era de origine somaleză.
Echipaje ale poliţiei sunt prezente la scena unui atac în campusul din Columbus al Universităţii din Ohio, SUA, 28 noiembrie 2016.
Echipaje ale poliţiei sunt prezente la scena unui atac în campusul din Columbus al Universităţii din Ohio, SUA, 28 noiembrie 2016. (Captură Foto)

Poliţia a izolat luni campusul Universităţii de Stat din Ohio, ca urmare a rapoartelor prvind un atac armat în campusul universitar.

Conform şefului poliţiei universitare, nouă persoane au fost spitalizate pentru tratarea rănilor suferite în atac, adăugând că niciuna dintre persoane nu se află în pericol de moarte. Iniţial, s-a raport că numărul persoanelor rănite este 9, dar ulterior unele agenţii media au anunţat că este vorba de 11 persoane.

Un purtător de cuvânt al universităţii, al cărei campus principal este situat în Columbus, capitala statului Ohio, a declarat că unii dintre cei răniţi în atac au suferit răni prin înjunghiere, în timp ce alţii au fost loviţi de un vehicul.

Stone a declarat că un bărbat suspect a intrat intenţionat cu automobilul într-o curbă în apropierea clădirii universităţii, lovind pietonii. Atacatorul a ieşit apoi din vehicul şi a folosit un cuţit de măcelar pentru a ataca studenţii din apropiere.

Un ofiţer de poliţie din serviciul Universităţii, aflat la faţa locului, a răspuns atacului suspectului şi în cele din urmă l-a împuşcat mortal. Autorităţile au declarat că se desfăşoară în prezent o investigaţie, dar au adăugat că nu cred că suspectul avea şi o armă de foc. Universitatea a avertizat iniţial studenţii de prezenţa în campus a unei persoane înarmate.

Atacatorul a fost identificat în persoana lui Abdul Rayak Ali Artan, un tânăr de 18 ani care s-a născut în Somalia, a declarat un oficial american care a cerut să rămână anonim. O altă sursă din cadrul forţelor de ordine a precizat că Abdul era student la Universitate şi rezident legal permanent în Statele Unite.

În timpul atacului, mulţi studenţi s-au baricadat în săli de curs şi au blocat uşile cu scaune şi bănci.

Atacul a avut loc în timp ce studenţii au revenit la ore după o scurtă vacanţă cu ocazia Zilei Recunoştinţei.

Universitatea de Stat din Ohio este una dintre cele mai mari instituţii de învăţământ superior din SUA, având peste 60.000 de studenţi în principalul său campus din Columbus.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe