STS confirmă: A atribuit două mari contracte cu echipamente Cisco în cea mai mare investiţie IT a statului / Câştigătorii, suspectaţi de trucarea de licitaţii

Simulare pe calculator (Sebastian Kaulitzki/Photos.com)
Ana Ion
04.07.2024

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) confirmă dezvăluirile din investigaţia hotnews.ro privind achiziţia de echipamente Cisco la cloudul privat guvernamental, cea mai mare investiţie IT a statului cu finanţare de peste 560 milioane de euro din PNRR.

Două mari contracte au fost atribuite deja, iar firmele câştigătoare se numără printre cele 13 companii investigate recent de Consiliul Concurenţei pentru posibilă trucare de licitaţii IT cu echipamente Cisco.

Două din cele şase mari contracte IT atribuite deja de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) pentru realizarea cloudului privat guvernamental „presupun şi livrări de echipamente CISCO”, se arată într-un răspuns transmis de STS la solicitarea hotnews.ro.

Un prim contract cu echipamente Cisco, în valoare de peste 103,7 milioane de lei (fără TVA), a fost câştigat în 28 septembrie 2023 de Metaminds, firmă care a precizat pentru hotnews.ro că se află în top 3 parteneri de tehnologie Cisco în România.

Achiziţia vizează furnizarea de „echipamente şi module pentru infrastructura de comunicaţii WAN, inclusiv servicii de instalare, configurare, punere în funcţiune, operaţionalizare şi instruire”.

Pentru acelaşi contract au mai depus oferte: Datanet Systems şi Trencadis Corp în asociere cu Arctic Stream.

Al doilea contract cu echipamente Cisco, cu o valoare totală de 62,3 milioane de lei (fără TVA), a fost câştigat tot la finalul lunii septembrie a anului trecut de Datanet Systems, firmă aflată în top 10 integratori de sisteme IT&C din ţară.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor