Stroe face dezvăluiri în cazul Berbeceanu

(photos.com)
Flori Mladin
24.11.2013
Ministrul de Interne a făcut dezvăluiri în cazul comisarului Traian Berbeceanu, subliniind că nu a fost informat la timp de DIGIPI despre cazul comisarului-şef.

Referindu-se la dosarul cazului Berbeceau, ministrul de interne a afirmat că este un dosar sub autoritatea şi controlul procurorilor, precizând că nu a ştiut nimic despre acest caz până nu s-a făcut vâlvă.

„Ministerul de Interne are o structură numită DIPI - Direcţia de Informare şi Protecţie Internă - care a tăcut până la momentul respectiv. Această structură nu m-a informat decât cu o notă. Consider că a fost prea puţin, a fost insuficient. Dacă aş fi avut informaţiile mai devreme, poate ofiţerul nu ar mai fi fost în situaţia actuală”, a precizat Radu Stroe la Antena 3.
Ministrul de interne a afirmat că va lua măsuri la nivelul celor două structuri, DIPI şi DIGIPI: „Sunt în discuţii cu cei în drept, voi înforma la momentul respectiv ce se va întâmpla privind aceste direcţii”. „Aştept să se realizeze aceste propuneri ale mele, apoi voi informa public”.

Traian Berbeceanu este acuzat că ar fi sprijinit o grupare infracţională suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, soldată cu o daună de peste 3,5 milioane de lei. În acelaşi caz sunt cercetaţi şi soţii Titus Biriescu şi Ramona Biriescu, care sunt consideraţi liderii grupării infracţionale care face comerţ ilegal cu petrol, fiind arestaţi tot pe 24 octombrie.

Conform informaţiilor procurorilor, soţii Titus Gabriel şi Anişoara Ramona Biriescu au sponsorizat BCCO Alba-Iulia cu calculatoare şi alte bunuri sau servicii, precum şi Inspectoratul Şcolar Hunedoara, unde lucrează soţia comisarului.

Dosarul lui Berbeceanu a fost preluat de Structura centrală a DIICOT, de la serviciul teritorial Alba al DIICOT.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor