Stres: Flacăra olimpică se stinge tot timpul!

Mioara Stoica
09.10.2013

Flacăra olimpică aprinsă cu ocazia organizării Jocurilor Olimpice de Iarnă la Soci în 2014, care călătoreşte prin Rusia, s-a transformat deja într-un caz. Timp de două zile - a declarat presa locală - aceasta s-a stins de cel puţin patru ori şi s-au văzut scene amuzante, cum ar fi cea în care un ofiţer de securitate este obligat scoată bricheta şi să o aprindă pentru a permite torţei să-şi continue calea.

Autorităţile ruse sunt jenate: "Experţii noştri vor rezolva problema" au declarat surse din Ministerul Sportului, dar presa a arătat cu degetul spre Kramash, compania care a produs peste 16 mii de torţe, care vor purta Flacăra olimpică în întreaga ţară până la 7 februarie, când se va desfăşura ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Frontul Popular din Rusia - partidul condus de Putin - a cerut între timp se investigheze „adânc” această problemă, deoarece este vorba despre o investiţie de 4,8 milioane de euro.

Până la începerea competiţiei de la Soci, torţa va străbate un parcurs de 65.000 de kilometri, traversând 2900 de oraşe şi va fi purtată pe rând de 14.000 de persoane. Simbolic, aceasta va fi trimisă pentru prima oară în istorie şi în spaţiu, unde va găzduită de către Staţia Spaţială Internaţională.

Totodată, simbolul JO va fi dus pe cel mai înalt vârf muntos din Rusia, Elbrus, cât şi pe fundul lacului Baikal, dar nu se cunosc modalităţile în care organizatorii vor reuşi aceste performanţe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor