Strategia lui Lukaşenko. Bielorusia desfăşoară tancuri de lemn la graniţa cu Ucraina

Alexander Lukaşenko
Alexander Lukaşenko (SERGEI GAPON/POOL/AFP VIA GETTY IMAGES)

Trupele bieloruse plasează modele din lemn în formă de tancuri la graniţa cu Ucraina, probabil pentru a-şi demonstra prezenţa acolo. Acest lucru a fost semnalat de purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Oleksandr Motuzianik, în timpul unui briefing pe 22 iunie.

"Pentru a realiza măsuri de camuflaj operaţional şi pentru a-şi demonstra prezenţa, unităţile Forţelor Armate bieloruse plasează tancuri false, de lemn, în zonele de la graniţa cu Ucraina", a declarat Motuzianik, potrivit presei ucrainene.

În acelaşi timp, el a remarcat că principalele eforturi ale forţelor armate bieloruse se concentrează pe recunoaştere, echiparea tehnică a poziţiilor şi protecţia frontierei de stat. Recruţi din Bielorusia au fost mobilizaţi la datorie.

În perioada 22 iunie - 1 iulie, Forţele Armate ale Bielorusiei vor organiza un exerciţiu de mobilizare cu comisariatele militare din regiunea Gomel, în apropiere de graniţa cu Ucraina.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, scopul presupus al exerciţiului este "verificarea pregătirii comisariatelor militare pentru îndeplinirea sarcinilor conform destinaţiei, în cadrul căruia vor fi exersate aspectele legate de suplimentarea comisariatelor militare cu recruţi în rezervă.