Stolojan: Suspendarea lui Băsescu a determinat UE să instituie funcţia de Procuror European

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan este de părere că acţiunile USL de la suspendarea preşedintelui Traian Băsescu au determinat Uniunea Europeană să instituie funcţia de Procuror European, Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan este de părere că acţiunile USL de la suspendarea preşedintelui Traian Băsescu au determinat Uniunea Europeană să instituie funcţia de Procuror European,atât în ceea ce priveşte probleme financiare, cât şi pentru verificarea respectării statului de drept.
Teodor Stolojan (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
14.09.2012

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan este de părere că acţiunile USL de la suspendarea preşedintelui Traian Băsescu au determinat Uniunea Europeană să instituie funcţia de Procuror European, atât în ceea ce priveşte probleme financiare, cât şi pentru verificarea respectării statului de drept, informează Ziare.com.

"În raportul său, domnul Barroso a arătat că o prevedere din tratat care nu a fost pusă în practică - înfiinţarea biroului de Procuror European. Acesta era gândit pentru apărarea intereselor financiare ale UE, acum au apărut discuţii după ce s-a întâmplat în România, dar şi în alte cazuri, în Ungaria. Barroso a spus că suntem limitaţi când un stat deviază de la statul de drept, sunt 2 posibilităţi de acţiune - una e persuasiunea politică, ce s-a întâmplat în cazul României, cealaltă e opţiunea nucleară, interzicerea dreptului de vot, care nu a fost pusă în aplicare niciodată", a declarat Stolojan.

Europarlamentarul PDL a menţionat că va exista o legătură între mecanismele prin care se verifică dacă statele respectă deficitele bugetare impuse prin tratat şi criteriile de respectare a statului de drept.

"Comisarul Reding a emis ipoteza, şi va acţiona în această direcţie, ca în cadrul mecanismului care evaluează bugetele, să se facă şi o listă de criterii care să se refere la evaluarea sistemului judiciar din fiecare stat", a precizat acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor