Băsescu: Comisia nu şi-ar fi îndeplinit obligaţiile din Tratat dacă nu intervenea în cazul României

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi că CE nu şi-ar fi îndeplinit obligaţiile din Tratatul constitutiv al UE, dacă nu ar fi intervenit în perioada suspendării sale.
Epoch Times România
13.09.2012

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi că CE nu şi-ar fi îndeplinit obligaţiile din Tratatul constitutiv al UE, dacă nu ar fi intervenit în perioada suspendării sale.

Traian Băsescu a calificat drept ”o exagerare” acuzaţia adusă lui Viviane Reding că ar fi fost agentul său electoral. ”Asta este o exagerare a celor care au făcut astfel de afirmaţii. Probabil a surprins pe mulţi reacţia Comisiei Europene şi a liderilor europeni, din necunoaşterea Tratatului. Tratatul obligă CE să reacţioneze la derapajele din statele membre. Dacă nu ar fi existat o reacţie a CE, Comisia nu şi-ar fi făcut obligaţiile care decurg din Tratatul constitutiv al Uniunii Europene. Reacţiile liderilor europeni au fost pe măsura informaţiilor pe care le-au primit şi a convingerilor lor, probabil”, a subliniat şeful statului.

Întrebat ce preşedinte va fi după revenire, şeful statului a spus că nu-l mai schimbă nimic. ”E greu să mă mai schimb după 61 de ani de viaţă”, a punctat Băsescu. Întrebat dacă nici perspectiva unei a treia suspendări nu-l determină să se schimbe, preşedintele a răspuns râzând: ”Bucuroşi le-am duce toate”.

Preşedintele i-a întrebat pe jurnalişti ce articol din Constituţie a încălcat pentru a se justifica suspendarea sa. ”N-a reuşit nimeni să-mi spună. Aceeaşi întrebare şi-o pun şi liderii europeni. Nu se poate să vrei să schimbi un preşedinte doar pentru că a devenit impopular. E opinia pe care am întâlnit-o la foarte mulţi oameni politici. Sunt acum câţiva lideri europeni proaspăt aleşi, care au căzut deja sub 50 de procente. Ce facem? Ce regulă instituim în interiorul UE, când există mandat constituţional în toate statele Uniunii? Cred că aici a fost neînţelegerea liderilor europeni şi a CE în general”, a afirmat Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor