Ştiri pe scurt: Tenis - Simona Halep (22 ani), la turneului WTA de la Dubai

Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (KARIM JAAFAR / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
18.02.2014

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (22 ani), numărul 9 mondial, o va întâlni pe franţuzoaica Alize Cornet (nr.25 WTA), marţi, la 12,00 (ora României), într-o partidă din manşa inaugurală a turneului WTA de la Dubai, competiţie de categoria Premier, dotată cu premii în valoare de 2 milioane dolari.

* Arbitrul arădean Ovidiu Haţegan va conduce meciul dintre Steaua Bucureşti şi Universitatea Cluj, care va avea loc marţi seara, de la ora 18,15, pe stadionul ''Steaua'', restanţă din etapa a 14-a a Ligii I de fotbal.

* Echipa de fotbal de ligă secundă FC Universitatea Craiova a anunţat, luni, ca şi-a suspendat antrenamentele şi intenţionează să deschidă o acţiune la Curtea de Apel Bucureşti prin care va solicita suspendarea începerii campionatului şi, dacă va fi cazul, anularea rezultatelor. Într-un comunicat de presă postat pe site-ul clubului, conducerea FC Universitatea Craiova afirma că a luat această decizie după ce i s-a interzis din nou accesul de Stadionul ''Ion Oblemenco'' din Craiova şi susţine că posibilităţile de a se antrena pe un alt teren din Craiova sau din împrejurimi i-ar fi fost blocate de către municipalitate.

* ACS Potaissa Turda a terminat la egalitate cu HCM Minaur Baia Mare, 30-30 (15-15), luni seara, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 17-a a Ligii Naţionale de handbal masculin.

* Germania ocupă în continuare primul loc în clasamentul pe medalii, luni seara, după a zecea zi de competiţii la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci (Rusia) şi 60 de finale. Germania are opt medalii de aur, trei de argint şi două de bronz, devansând Rusia (5-7-6) şi Olanda (5-5-7) etc.

* Echipa Canadei va juca împotriva formaţiei Statelor Unite finala turneului feminin de hochei pe gheaţă din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, după ce a dispus cu scorul de 3-1 în semifinala de luni cu Elveţia. Finala de la Soci va fi o reeditare a ultimului act din 2010, de la Vancouver.

* Germania a cucerit medaliile de aur în concursul masculin de sărituri cu schiurile pe echipe, luni, la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci. Germania (Severin Freund, Marinus Kraus, Andreas Wank, Andreas Wellinger) a devansat în clasament Austria (Thomas Diethart, Michael Hayboeck, Thomas Morgenstern, Gregor Schlierenzauer), câştigătoarea ultimelor două titluri olimpice, şi Japonia (Daiki Iţo, Noriaki Kasai, Reruhi Shimizu, Taku Takeuchi).

* Marina militară din Brazilia a iniţiat luni operaţiunea "Amazonia Azul", o inedită şi impresionantă mobilizare de forţe, care prevede utilizarea a 30.000 de militari şi 60 de nave, în scopul pregătirii planului de securitate care va fi aplicat pe durata Cupei Mondiale de fotbal, pe care această ţară o va organiza în această vară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor