Ştiri pe scurt: Sir Alex Ferguson, ambasador al antrenorilor UEFA

Sir Alex Ferguson, legendarul manager al clubului Manchester United. (Harold Cunningham / Getty Images)
Epoch Times România
24.01.2014

Sir Alex Ferguson, legendarul manager al clubului Manchester United, va deveni ambasador al antrenorilor UEFA, a anunţat preşedintele instanţei fotbalistice europene, Michel Platini, vineri la Nyon (Elveţia).

* Campionatul Naţional de atletism indoor pentru seniori, tineret şi juniori 1 programează sâmbătă şi duminică prima sa etapă, în Sala din Complexul bucureştean "Lia Manoliu". Reuniunea din prima zi, de la ora 16,00, cuprinde probele de greutate feminin, triplusalt (feminin), 60 m (feminin), 60 m (masculin), 1.500 m (feminin), 1.500 m masculin, triplusalt (masculin), greutate (masculin), 400 m (feminin), 400 m (masculin), prăjină (feminin), înălţime (masculin), lungime (masculin).

* Echipa de fotbal Rapid Bucureşti, liderul Seriei I a ligii secunde, a plecat vineri dimineaţă într-un stagiu de pregătire în Antalya (Turcia), care se va încheia pe 14 februarie.

* Conducerea echipei de fotbal Săgeata Năvodari a reziliat pe cale amiabilă contractele cu şapte jucători, potrivit site-ului oficial al clubului. Cei şapte sunt portarul maghiar Krisztian Pogacsics (4 meciuri în acest campionat), mijlocaşii Ionel Ghinea (niciun meci), Andrei Florean (11 partide), Alexandru Sorian (9 jocuri, 1 gol), Vali Apostol (2 partide), atacantul sârb Sasa Popin (3 jocuri) şi mijlocaşul senegalez Ousmane N'Doye (15 meciuri).

* Echipa masculină de handbal CS Caraş-Severin se pregăteşte pentru primul joc oficial din 2014. Sâmbătă, elevii lui Aihan Omer au meci greu, în deplasare, la Dinamo Bucureşti.

* A doua ediţie a competiţiei "Stelele Banatului", rezervată echipelor de old-boys, are loc sâmbătă în Sala Polivalentă din Reşiţa, cu participarea unor foşti mari fotbalişti pe care i-a dat Banatul, ca Miodrag Belodedici, Dorinel Munteanu şi Iosif Rotariu. Manifestarea, organizată şi în acest an de omul de sport Dan Avram, va începe la ora 12,30.

* Campionatul Mondial de sărituri cu schiurile pentru veterani care urma sa se desfăşoare începând cu 27 ianuarie la Baza Olimpică de sărituri cu schiurile de pe Valea Cărbunării de la Râşnov se suspendă din cauza lipsei zăpezii, a precizat primarul localităţii, Adrian Vestea.

* Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă ''Sfântu Andrei'' din Gura Humorului a găzduit cea de a II-a ediţie a Concursului Sportiv regional ''Ceea ce ne deosebeşte ne apropie'', eveniment inclus în acţiunile Special Olympics, dedicat sportivilor cu dizabilitate intelectuală şi abilităţi sportive reduse, a declarat presei, vineri, primarul oraşului, Marius Ursaciuc.

* Federaţia rusă de fotbal (RFU) a anunţat vineri că i-a prelungit contractul italianului Fabio Capello, care va rămâne în postul de selecţioner până la finele Cupei Mondiale din 2018, organizată de Rusia.

* Polonezul Robert Lewandowski, atacantul echipei de fotbal Borussia Dortmund, a făcut obiectul unei plângeri pentru vătămări corporale din partea unui adolescent din oraş, acuzaţie respinsă însă de jucător, a anunţat vineri presa germană.

* Germanca Maria Hoefl-Riesch a câştigat vineri coborârea de la Cortina d'Ampezzo, consolidându-şi astfel poziţia de lider în Cupă Mondială feminină de schi alpin şi de mare favorită la aurul olimpic în probele de viteză la Jocurile Olimpice de la Soci.

* Grupul Arena va deveni furnizorul oficial de echipament al Federaţiei Internaţionale de Nataţie (FINA) pentru perioada 2014-2019, renunţând la partenerul tradiţional Speedo, informează AFP.

* Columbianul Radamel Falcao, atacantul echipei AS Monaco, va fi operat sâmbătă la Porto, în nordul Portugaliei, pentru o accidentare la genunchiul stâng care poate compromite participarea sa la Cupa Mondială de fotbal din Brazilia, a anunţat vineri presa portugheză.

* Participarea lui Franck Ribéry la reluarea campionatului de fotbal al Germaniei, de vineri seara, la Moenchengladbach, este incertă, din cauza durerilor la picioare, a anunţat antrenorul formaţiei Bayern München, Pep Guardiola.

* Mijlocaşul spaniol în vârstă de 25 ani, Juan Mata, care nu mai intra în planurile echipei Chelsea, a fost autorizat să efectueze vizita medicală, prealabilă unui transfer la Manchester United, a anunţat vineri José Mourinho, antrenorul formaţiei londoneze.

* Noul monopost Ferrari pentru Campionatul Mondial de Formula 1 din acest sezon se va numi F14-T, numele ales de tifoşi, a anunţat scuderia italiană, vineri, înainte de a-şi prezenta noua maşină. Peste un milion de persoane (1.123.741) au votat pe Internet pentru numele monopostului, a precizat scuderia.

* Zeci de mii de poliţişti, drone şi o supraveghere demnă de era sovietică: Rusia a luat măsuri de securitate fără precedent pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, în faţa atentatelor rebeliunii islamiste din Caucaz.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor