Ştiri pe scurt: Olimpice - Schioarea rusă Maria Komisarova suferă de paralizie definitivă

(photos.com)
Epoch Times România
06.03.2014

Schioarea rusă Maria Komisarova, care a suferit o fractură de coloană vertebrală la un antrenament de schi-cros la Jocurile Olimpice de la Soci, suferă de o paralizie definitivă, a anunţat miercuri Federaţia rusă de freestyle (FFR), citându-l pe medicul care a operat-o pe sportivă, potrivit AFP. Maria Komisarova, 23 de ani, a fost internată pe 16 februarie într-o clinică din oraşul german München, a doua zi după căzătura suferită. "Dată fiind gravitatea accidentării, funcţiile coloanei vertebrale nu se regenerează", a precizat federaţia într-un comunicat, citându-i pe medicii clinicii germane.

* Deputatul de Dolj Gheorghe Neţoiu, condamnat în dosarul transferurilor din fotbal la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, a fost transferat miercuri din arestul IPJ Dolj la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Craiova. Neţoiu a fost introdus marţi seară în arestul IPJ Dolj după ce un echipaj de poliţie l-a luat de la intrarea în Craiova. Potrivit unor surse judiciare, după ce va sta în carantină la Penitenciarul de Maximă Securitate urmează să i se stabilească regimul de detenţie, precum şi închisoarea în care îşi va ispăşi pedeapsa.

* Atleta Florentina Marincu, junioară la CNS Cetate Deva, a fost premiată miercuri, la Deva, cu ocazia Galei sportivilor hunedoreni, după ce s-a situat pe primul loc în clasamentul întocmit de Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport, pe baza rezultatelor obţinute anul trecut în competiţiile interne şi internaţionale.

* Campionii olimpici norvegieni Maiken Caspersen Falla şi Ola Vigen Hattestad au câştigat probele de sprint de la Drammen (Norvegia), disputate miercuri în cadrul Cupei Mondiale de schi fond. Circuitul rămâne în Norvegia, deoarece următoarea etapă are loc la 40 km de Drammen, la Oslo, unde sunt prevăzute în acest weekend probele de 50 km masculin şi 30 km feminin.

* Fotbalul ar putea fi schimbat în următoarele decenii de camere robotice, jucători androizi sau tatuaje electronice, conform raportului "Future of Football" ("Viitorul fotbalului"), care elaborează previziuni despre impactul tehnologiei asupra acestui sport, relevă un comunicat. Realizat la solicitarea HTC, partener oficial UEFA Champions League şi UEFA Europa League, studiul prezintă 30 de inovaţii care ar putea transforma fotbalul până în anul 2060. Printre ele se numără conceptul de jucători androizi, echipamente sportive dotate cu nanotehnologie şi chiar cu lentile de contact sau simulare ultra-reală 3D disponibilă oriunde s-ar afla utilizatorul.

* Fotbalistul internaţional algerian Abdelkader Ghezzal, care în ultima vreme s-a remarcat mai puţin pe terenul de joc, a ieşit în evidenţă când s-a deghizat în Osama Bin Laden, cu ocazia aniversării unui prieten, relatează portalul goal.com. Ghezzal, 29 de ani, atacantul echipei italiene US Latina Calcio, din Serie B, a postat pe Twitter o fotografie în care este deghizat în Bin Laden. El a procedat astfel la aniversarea unui prieten, într-o perioadă de carnaval, dar gestul său a fost puţin apreciat, judecând după comentariile de care a avut parte.

* Înainte de a pleca în Brazilia, pentru Cupa Mondială 2014, echipa de fotbal a Camerunului va face o escală de câteva zile (20-31 mai) în Austria, unde va susţine două meciuri amicale de pregătire. ''Leii neîmblânziţi'' vor întâlni Macedonia, pe 26 mai, apoi Paraguayul, pe 29 mai. Cele două meciuri amicale sunt prevăzute la Kufstein.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor