Ştiri pe scurt: Fotbal - Fundaşul român Cristian Săpunaru condamnat de justiţia portugheză

Fundaşul român Cristian Săpunaru. (Manuel Queimadelos Alonso / Getty Images)
Epoch Times România
18.02.2014

Fundaşul român Cristian Săpunaru a fost condamnat, luni, de justiţia portugheză la plata unei amenzi de 9.000 de euro în urma incidentelor petrecute pe vremea când juca la echipa de fotbal FC Porto, la un meci cu Benfica, în 20 decembrie 2009, relatează prea portugheză.

* Atacantul român Raul Rusescu a marcat unicul gol al formaţiei Sporting Braga, învinsă cu scorul de 2-1 în deplasare de Estoril, luni seara, în ultima partidă a etapei a 19-a a campionatului de fotbal al Portugaliei. Carlitos (23) şi Evandro (43) au marcat golurile echipei gazdă, în timp ce Rusescu a punctat în prelungiri pentru Braga (90 2), cu o lovitură de cap. Fostul jucător al Stelei a evoluat tot meciul şi a primit un cartonaş galben în min. 82.

* Cea mai bună jucătoare română de tenis a momentului, Simona Halep, a fost nevoită să abandoneze, marţi, în meciul cu franţuzoaica Alize Cornet, la scorul de 6-1, 1-1 pentru adversară, în manşa inaugurală a turneului WTA de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii totale de 2 milioane de dolari.

* Fostul internaţional Gheorghe Popescu, candidat la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal (FRF), a declarat marţi că este plăcut surprins de evoluţia echipei Pandurii Târgu Jiu, care a reuşit să evolueze foarte bine în Liga I şi să reprezinte fotbalul românesc în cupele europene.

* Trei gimnaste din lotul naţional de junioare, care se antrenează la Deva, participă la competiţia internaţională ''Nadia Comaneci Invitational Internaţional'', care se desfăşoară în perioada 18-24 februarie, în Oklahoma City (SUA), concursul fiind apreciat ca unul fiind puternic prin prisma numărului mare de sportivi invitaţi şi a pregătirii acestora. Gimnastele Olivia Câmpean, Teodora Crişan şi Alexandra Mihai sunt însoţite de antrenoarea coordonatoare a lotului naţional de junioare, Liliana Cosma, şi de antrenorul Florin Cotuţiu.

* Slovena Tina Maze a cucerit a doua sa medalie de aur la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, marţi, la Rosa Hutor, în proba de slalom uriaş, din concursul de schi alpin, în timp ce românca Ania Caill a încheiat pe locul 51. După titlul olimpic adjudecat la coborâre, Maze (30 ani) le-a devansat în clasamentul final la slalom uriaş pe austriaca Anna Fenninger, cu 07/100, şi pe deţinătoarea titlului în această probă, germanca Viktoria Rebensburg, cu 27/100.

* Federaţia Română de Atletism a stabilit echipa României care va participa la Campionatele Balcanice de atletism indoor de la Istanbul, sâmbătă, 22 februarie, lotul fiind alcătuit principal pe baza rezultatelor de la Naţionalele din weekend-ul trecut, dar ţinând seama şi de programul unor atleţi şi atlete aflaţi în pregătire în vederea Campionatul Mondial de la Şopot, Polonia (7-9 martie). Lotul cuprinde 21 de atleţi (11 băieţi şi 10 fete).

* Echipa Marii Britanii s-a calificat, marţi, în semifinalele turneului masculin de curling, la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, după ce a învins formaţia Norvegiei cu scorul de 6-5, într-un meci de baraj.

* Sportivul francez Pierre Vaultier a cucerit medalia de aur în proba masculină de snowboard cross, marţi, în Extreme Park Rosa Hutor, la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci. Vaultier, 26 ani, a adus a şaptea medalie Franţei la Soci şi al treilea titlu olimpic, el devansându-i în clasamentul final pe rusul Nikolai Oliunin (22 ani) şi pe americanul Alex Deibold (27 ani).

* Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat luni că echipa de hochei pe gheaţă a Rusiei este "cea mai bună" de la Jocurile Olimpice de la Soci, în ciuda înfrângerii de sâmbătă în faţa Statelor Unite. "Eu consider că echipa noastră de hochei nu este doar una dintre cele mai bune, ci consider că este cea mai bună de la turneu", a afirmat Vladimir Putin, citat de agenţia Ria Novosti.

* Francezii Nathalie Pechalat şi Fabian Bourzat, medaliaţi cu bronz la Campionatele Mondiale din 2012, au anunţat că se retrag din activitatea sportivă după locul 4 obţinut în proba de dans a concursului de patinaj artistic de la Jocurile Olimpice de la Soci.

* Supercupa Europei, care opune câştigătoarele Ligii Campionilor şi Europa League, va avea loc anul acesta pe 12 august, la Cardiff, a anunţat, luni, directorul general al federaţiei galeze de fotbal (FAW).

* Selecţionerul naţionalei de fotbal al Angliei, Roy Hodgson, a vizitat luni Arena da Amazonia din oraşul Manaus, pe care echipa sa va debuta pe 14 iunie, contra Italiei, la Cupa Mondială organizată de Brazilia, anunţă presa internaţională.

* Decizia privind participarea jucătorilor din Liga profesionistă nord-americană de hochei pe gheaţă (NHL) la Jocurile Olimpice de la PyeongChang din 2018 va fi, fără îndoială, luată în următoarele şase luni, a anunţat comisarul NHL, marţi la Soci.

* Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) va anunţa marţi dacă stadionul din Curitiba, unde lucrările au mari întârzieri, va fi păstrat printre arenele care voi găzdui meciuri la Cupa Mondială organizată în acest an de Brazilia (12 iunie—13 iulie), informează AFP. Stadionul din Curitiba face de mai multe luni obiectul unei polemici. FIFA a precizat luni că secretarul său general, Jerome Valcke, va anunţa decizia legată de această arenă într-o conferinţă de presă ce va avea loc în oraşul Florianopolis, marţi, de la ora 18,00 GMT.

* Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a încurajat luni controlul manifestaţiilor violente de către poliţie în Brazilia, cu mai puţin de patru luni înainte de debutul Cupei Mondiale din "Ţara Cafelei" (12 iunie-13 iulie).

* Argentinianul Juan Martin Del Potro, nr.5 mondial, a anunţat luni că nu va disputa meciurile de baraj din competiţia de tenis pe echipe Cupa Davis din cauza unui dezacord "profund şi persistent" cu federaţia din ţara sa.

* Fostul internaţional italian Alessandro Del Piero va face parte din selecţionata ligii australiene de fotbal, A-League All Stars, care va juca în august un meci cu fosta sa echipă, Juventus Torino, relatează Reuters.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor