Stelian Ion reacţionează după două mărturii venite la nici 24 de ore distanţă despre cariera lui Predoiu

Stelian Ion
Stelian Ion (Facebook)
Andrei Pricopie
26.05.2022

Liderul USR Stelian Ion a lansat un nou atac dur, joi, la adresa ministrului PNL al Justiţiei, Cătălin Predoiu, plecând de la două declaraţii publice făcute de fostul şef PNL Ludovic Orban şi fostul ministru Elena Udrea.

Ludovic Orban (24 mai 2022): "Domnul Iohannis a intervenit personal la mine ca două persoane să fie prezente pe listă: Nicolae Ciucă şi Cătălin Predoiu. (…) Iohannis a vorbit înainte cu Iulian Dumitrescu (liderul PNL Prahova), iar Iulian Dumitrescu îi oferise un loc pe liste domnului Predoiu".

Elena Udrea (25 mai 2022): "Domnule Predoiu, încă mai aveţi şansa să vă ridicaţi şi ca ministru la nivelul profesionistului în drept care sunteţi! Nu o rataţi! Ca cineva care a pus câteva cărămizi importante la temelia carierei dumeanvoastră, îmi permit această sugestie".

"Două mărturii venite la nici 24 de ore distanţă despre cariera politică a lui Cătălin Predoiu, cum a fost propulsat de-a lungul timpului pe loc eligibil pentru Parlament, de unde a fost numit şi ministru al Justiţiei. Se mai aşteaptă cineva ca ministrul Predoiu să apere independenţa Justiţiei? Să se bată pentru ca magistraţii curajoşi să nu mai fie hărţuiţi de Inspecţia Judiciară a CSM? Să ceară respectarea opiniilor Comisiei de la Veneţia şi respectarea angajamentelor din MCV? Să respecte supremaţia dreptului european? Să se opună numirii unui procuror acuzat de plagiat la CCR?", a comentat Stelian Ion.

Fostul ministru USR al Justiţiei afirmă că el nu se aşteaptă la astfel de lucruri. Mai mult, în opinia lui Stelian Ion, fiecare propunere şi fiecare demers al ministrului Predoiu "stau sub semnul proptelelor puse la cariera lui politică, pentru care este recunoscător".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor