Stelian Ion: Miza acestei guvernări, pe care am numit-o a marii prăduieli, e împărţirea banului public

Stelian Ion
Stelian Ion (Facebook)

Miza acestei guvernări, pe care am numit-o a marii prăduieli, este împărţirea banului public, a apreciat vineri, într-un interviu pentru Focus Press, fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion.

"I-a deranjant foarte tare pe Klaus Iohannis şi pe cei din jurul său, din PNL, care acum conduc acest partid, maniera noastră în care am forţat să fie cheltuit banul public în mod transparent, în care am arătat de fiecare dată unde sunt problemele, în care am vrut ca în funcţiile publice numirile să fie făcute în mod transparent, să nu fie dictate de la partid. Au văzut că în această coaliţie cu noi trebuie să respecte anumite principii. Şi se pare că a fost atât de grav pentru ei şi de nesuportat, încât au preferat să ajungă acolo unde nu ar fi crezut nimeni că vor ajunge, la PSD", a declarat Stelian Ion.

Liderul USR a vorbit şi despre colaborarea politică la nivel local.

"Faptul că s-a ales refacerea USL la nivel central nu înseamnă, automat, că se va întâmpla asta şi la Constanţa. Noi nu ne dorim asta, dar de facto colegii mei întâmpină tot felul de dificultăţi din partea primarului şi a aparatului acestuia, mai ales din partea oamenilor săi de încredere şi în aceste condiţii nu ştiu cu cine o să îşi treacă proiectele domnul primar, dacă nu reface şi la Constanţa USL. E posibil să îşi dorească asta. Multe proiecte le-a trecut cu PSD, proiecte nocive", a afirmat Stelian Ion.

Fostul ministru al Justiţiei susţine că o să monitorizeze în permanenţă "în ce măsură se respectă ce am scris împreună în programul de guvernare local şi cât mai are sens colaborarea asta. În permanenţă trebuie să îţi faci o autoevaluare şi să vezi dacă votul pe care l-ai primit mai are corespondent în ce se întâmplă în realitate".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne