Ştefan Gligor: Andrei Năstase şi PPDA fac o campanie electorală de dezbinare prin denigrare şi minciună cu scopul de a şantaja PAS

În timp ce Andrei Năstase, la televiziunile socialiste şi chiar la a lui Şor, a atacat-o la greu pe Maia Sandu, pe Dodon îl vizează lejer şi mai mult de ochii lumii, a punctat expertul în politici publice.
Ştefan Gligor
Ştefan Gligor (The Epoch Times România)

Recent, candidatul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA) la funcţia de preşedinte, Andrei Năstase, a lansat un nou apel către reprezentanta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) în scrutin, Maia Sandu, solicitându-i să se retragă din cursa electorală, întrucât ar pierde în turul II în faţa lui Igor Dodon, specificând că „studiile arată că sunt singurul candidat care îl poate învinge în turul II pe Dodon”.

În acest context, juristul Ştefan Gligor, expert în politici publice, a punctat că Năstase, omul care s-a autodecalarat proprietar al „adevărului” şi purtător al „demnităţii” s-a dovedit a fi un meschin ordinar, fără cunoştinţe elementare şi populist.

„Îmi este clar că Andrei va folosi orice metodă ca să ajungă la putere, or ăsta e scopul final adevărat în spatele acelor îngrămădiri de cuvinte patetice pe care le debitează zilnic. Dacă va trebui, va face coaliţie şi cu Şor. Desigur dacă asta îi va permite să ajungă la putere ʻîn numele demnităţii, adevărului şi oamenilor cetăţiiʼ”, se arată într-o postare a expertului pe contul său de socializare.

„La locale a făcut o campanie aberantă, a insistat pe divizarea alegătorului pe criterii geopolitice, s-a purtat lăudăros, arogant, agresiv şi a fluturat doar populisme. Arăta absolut nepregătit şi neadecvat. Atât de nepregătit, neadecvat, instabil emoţional şi ţâfnos, încât chiar şi Ceban arăta bine.

În rezultat, pentru prima dată în istoria independenţei s-a întâmplat un lucru incredibil, un politician de dreapta a pierdut mun. Chişinău.

Atunci am crezut că va dispărea, se va băga undeva de ruşine şi nu va mai ieşi. Cel mai logic era să se retragă din prima linie şi să salveze partidul lăsându-l pe Munteanu şi Slusari să iasă în prim plan.

Însă văd că obrazul e gros, iar dragostea de sine mare, mare.

Are tupeu să ţipe în gura mare că poate câştiga prezidenţialele după ce a pierdut Chişinăul. Dar cică numai dacă cineva îi cedează, că vezi mă rog poate câştiga numai în turul doi, că de primul „super-politicianul” nu va trece.

În această campanie Andrei Năstase şi PPDA au adoptat o strategie mizerabilă. O campanie amplă de dezbinare prin denigrare şi minciună cu scopul de a şantaja PAS-ul.

Au făcut tandem cu socialiştii, distribuind zilnic ştiri false sau manipulatorii, scrise de portalurile socialiste. În timp ce Andrei a mers la televiziunile socialiste şi chiar la televiziunea lui Şor, unde a atacat-o pe Sandu la greu, şi niciodată pe Dodon. Pe Dodon îl vizează lejer şi mai mult de ochii lumii.

Năstase, omul care s-a autodecalarat proprietar al „adevărului” şi purtător al „demnităţii” s-a dovedit a fi un meschin ordinar, fără cunoştinţe elementare şi populist.

Îmi este clar că Andrei va folosi orice metodă ca să ajungă la putere, or ăsta e scopul final adevărat în spatele acelor îngrămădiri de cuvinte patetice pe care le debitează zilnic.

Dacă va trebui, va face coaliţie şi cu Şor. Desigur dacă asta îi va permite să ajungă la putere „în numele demnităţii, adevărului şi oamenilor cetăţii”.

La ultima emisiune „Cutia Neagră” la TV8 declara lăudăros că el nefiind parlamentar a găsit 49 de voturi pentru demisia lui Chicu, iar dacă va deveni preşedinte va găsi 59 de voturi!

Adevărul adevărat e că în acei 49 intrau oamenii lui Plahotniuc şi fracţiunea Şor, dintre care doi subit s-au îmbolnăvit exact în ultima zi înainte de moţiune.

De ce? Pentru că scopul lui Plahotniuc şi Şor nu era să-l demită pe Chicu, era să-l aşeze pe Dodon la masa de negocieri. Iar fără purtătorul „adevărului şi demnităţii” această operaţiune „de convingere” era imposibilă.

Vă imaginaţi câţi purtători ai „demnităţii şi adevărului” vor intra în majoritatea promisă de 59 de mandate, aia care ar trebui să-l facă pe Slusari prim-ministru?

P.S.: Stimaţi prieteni, ignoraţi provocările, verificaţi sursele de informaţii, distribuiţi doar ştirile făcute de ziarişti şi portalurile cu nume. Şi cel mai important ieşiţi la vot masiv.

Sunaţi rudele din ţară şi străinătate, convingeţi-vă de faptul că ştiu când au loc alegerile şi că vor veni la vot. Sunaţi rudele şi prietenii din străinătate, asiguraţi-vă că ei cunosc care este cea mai apropiată secţie de vot de localitatea unde locuiesc. Informaţi-i că de data asta POT vota cu paşaportul expirat sau valabil. La fel, pot vota cu buletinul de identitate, dar obligatoriu cu fişă. Dacă votaţi - contaţi! Nu uitaţi despre asta niciodată”, a scris Ştefan Gligor.