Statul român încă nu a reuşit să o execute pe iubita lui Sorin Oprescu

Sorin Oprescu (Facebook)
Andrei Popescu
17.06.2024

Statul român nu a reuşit până acum să valorifice vila de 600.000 de euro a iubitei lui Sorin Oprescu, Adriana Nica. Imobilul a fost sechestrat, în dosarul şpăgii lui Sorin Oprescu, însă procedura de executare silită s-a blocat din cauza unor acţiuni în instanţă depusă de proprietara imobilului, relatează Fanatik.ro.

Potrivit sursei citate, vila din Primăverii a Adrianei Nica are o istorie interesantă. Casa a fost cumpărată de iubita lui Sorin Oprescu în 2013, cu bani proveniţi dintr-un credit bancar şi din alte sume împrumutate de la diverse persoane fizice.

În proces, Nica a depus diverse înscrisuri care să dovedească, măcar în parte, provenienţa banilor. Judecătorii nu au crezut povestea şi au concluzionat că imobilul a fost cumpărat cu banii obţinuţi din şpagă de Sorin Oprescu, motivând că iubita acestuia nu şi-ar fi permis un astfel de lux dintr-un simplu salariu de medic.

În acest dosar, Nica nu a avut calitate de inculpat, ci doar de martor.

Astfel, continuă site-ul citat, ea nu a putut să pledeze pentru cauza ei şi nici măcar nu a mai fost chemată în instanţă pentru a-şi susţine argumentele. Singurele declaraţii le-a dat în faţa procurorilor, însă acestea au fost considerate “lipsite de credibilitate, pe un ton ironic”, de către judecători.

După condamnarea lui Sorin Oprescu, judecătorii au decis confiscarea extinsă asupra imobilului Adrianei Nica, pe motiv că este un bun obţinut ilicit. Iubita fostului primar al Capitalei nu a putut să se opună sentinţei, pentru că nu este parte din proces. Mai multe detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor