Statul Major al Forţelor Aeriene din România are un nou şef

Leonard-Gabriel Baraboi (Facebook/ForteleAerieneRomane)
Andrei Popescu
28.05.2024

General-maior Leonard-Gabriel Baraboi a fost învestit în funcţia de şef al Statului Major al Forţelor Aeriene (SMFA), la ceremonia organizată luni, la sediul SMFA, participând şi ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiţă Vlad.

Ministrul Tîlvăr a salutat numirea în funcţie a generalului-maior Baraboi, i-a urat succes în noua sa misiune şi a amintit faptul că Forţele Aeriene se află în plină etapă de derulare a programului de înzestrare cu aeronave multirol F-16 şi se pregătesc pentru cel mai important program de achiziţii din istoria Armatei României, aeronavele de generaţia a V-a, F-35.

De asemenea, ministrul a apreciat că este esenţială operaţionalizarea tuturor sistemelor de apărare antiaeriană Patriot.

“Sunt convins, domnule general-maior Baraboi, că veţi reuşi să menţineţi pentru Forţele Aeriene Române cursul planificat şi aşteptat, cel care duce către atingerea statutului de categorie de forţe a secolului XXI, dotată cu tehnologie de ultimă generaţie, încadrată cu oameni cu înalte competenţe în utilizarea acesteia, care au la dispoziţie resursele de care au nevoie şi, cel mai important, care sunt motivaţi să îşi îndeplinească la cele mai înalte standarde misiunile încredinţate”, a precizat Tîlvăr.

În cadrul festivităţii, şeful Statului Major al Apărării a prezentat principalele repere profesionale din biografia noului şef al Statului Major al Forţelor Aeriene, şi i-a urat, la rândul său, succes în noua funcţie.

Totodată, generalul Gheorghiţă Vlad a subliniat că, în contextul procesului de consolidare accelerată a capacităţii defensive a Armatei României, “avem în derulare proiecte majore care privesc într-o măsură semnificativă Forţele Aeriene. Rolul dumneavoastră în derularea acestora este determinant. Urmaţi în continuare îndemnul poetului: cine crede în zbor e stăpân peste zare. Misiunea noastră comună este să păstrăm suveranitatea zării naţionale”.

Tot luni, ministrul Angel Tîlvăr a participat, alături de generalul Gheorghiţă Vlad, la o ceremonie de numire în funcţie a noului director al Statului Major al Apărării, generalul de brigadă Valentin Brînzei, a noului şef al Secţiei Asistenţă Religioasă a Statului Major al Apărării, preotul militar Sorin Pitic, precum şi a altor ofiţeri şi subofiţeri din Statul Major al Apărării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor