Stanomir: România regimului Dragnea îşi are în Dăncilă imaginea ei fidelă - un chip grotesc, inadecvat, provincial

După un deceniu, România se întoarce la arhitectura de dominaţie oligarhică a lui Adrian Năstase, însă, de această dată, blazonul de falsă intelectualitate lasă loc grobianismului abject, a remarcat profesorul Ioan Stanomir.
Ioan Stanomir
Ioan Stanomir (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Regimul Dragnea împinge la paroxism o linie istorică ce îşi are rădăcinile în comunism, a atras atenţia, luni, politologul Ioan Stanomir, într-un editorial - "România la centenar sau despre şansele ratate ale reformei statului" - publicat în marginaliaetc.ro.

"România regimului Dragnea îşi are în premierul Viorica Dăncilă imaginea ei fidelă: un chip grotesc, inadecvat, provincial. România la centenar se află în captivitatea oligarhiei care îşi face un program din legiferarea privilegiilor şi descurajarea, tenace, a oricărei meritocraţii. Anul 2018 este, poate, punctul cel mai de jos al evoluţiei naţiunii noastre în anii din urmă - ceea ce contemplăm este prăbuşirea unui stat şi lichidarea unui sistem de repere.

Reconstrucţia decenţei colective va fi cel mai important dintre obiectivele pe care o altă Românie le va urmări. Regimul Dragnea împinge la paroxism o linie istorică care îşi are rădăcinile în comunism. România este, la un secol de la Unirea de la 1918, o naţiune fracturată, dominată de un grup pentru care complicităţile sunt unica raţiune de a fi şi de a guverna.

Există, în fiecare moment pe care istoria ni-l oferă, ocazia unei introspecţii comunitare. Devastarea morală şi degradarea instituţională de acum nu sunt un simplu accident, ivit din dorinţa de putere a domnului Dragnea, ci efectul ratării şanselor pe care România le-a avut, în anii din urmă. Revitalizarea fesenismului, în forma sa actuală de metastază, traduce eşecul forţelor care s-au opus, istoric. După un deceniu, România se întoarce la arhitectura de dominaţie oligarhică a lui Adrian Năstase. Dar, de această dată, blazonul de falsă intelectualitate lasă loc grobianismului abject. Este şi această mutaţie un semn al vremurilor pe care le trăim."

Pentru a citi în continuare articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne