SRI neagă implicarea lui Hellvig în cazul Black Cube

La scurtă vreme după ce în presă a apărut informaţia că şeful Black Cube "era convins" că spionarea şefei DNA este o acţiune girată de Hellvig şi Iohannis, SRI neagă categoric orice implicarea a directorului său în acest caz.
Sigla SRI.
Sigla SRI. (Epoch Times România)

SRI respinge "cu fermitate" orice implicare a şefului instituţiei, Eduard Hellvig, în dosarul Black Cube, afirmând că acesta nu a discutat niciodată, direct sau indirect, cu persoanele cercetate de procurori în acest dosar.

"În legătură cu speculaţiile apărute în spaţiul public în care numele directorului SRI, domnul Eduard Hellvig, este menţionat de către persoane faţă de care se efectuează urmărirea penală, Serviciul Român de Informaţii face următoarele precizări.

Serviciul Român de Informaţii nu comentează pe marginea unor dosare penale aflate în lucru. Serviciul Român de Informaţii respinge cu fermitate afirmaţiile apărute în spaţiul public referitoare la implicarea conducerii SRI în dosarul Black Cube.

Menţionăm că niciodată, în nicio situaţie şi în niciun context directorul SRI nu a discutat direct sau indirect cu persoanele cercetate de procurori în acest dosar. De altfel, SRI a contribuit determinant, cu aprobarea directorului şi potrivit competenţelor legale, la furnizarea de informaţii relevante care au condus la începerea urmăririi penale în acest caz", se arată într-un comunicat de presă al SRI.

Declaraţiile SRI vin în contextul în care evz a relatat - citând documente din dosarul DIICOT - că, audiat de o comisie rogatorie, directorul israelian al Black Cube, Dan Zorella, a declarat că cel care i-a propus spionarea şefei DNA a fost un fost ofiţer SRI, Daniel Dragomir, acesta susţinând că operaţiunea are girul şefului SRI, Eduard Hellvig, şi că ar beneficia inclusiv de susţinerea preşedintelui Iohannis.

Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne