Maior: S-au făcut progrese majore în privinţa luptei anticorupţie şi a evaziunii fiscale

Epoch Times România
28.03.2012

Directorul SRI George Maior a arătat că s-au făcut progrese majore în privinţa luptei anticorupţie şi a evaziunii fiscale, la acest din urmă capitol ANAF fiind cel care trebuie să utilizeze informaţiile puse la dispoziţie de Serviciu şi a sugerat necesitatea unei mai mari eficienţe a Agenţiei.

În cadrul unui interviu România Tv, Maior a explicat că, din punctul său de vedere, ”s-au făcut progrese mari” în privinţa luptei anticorupţie. ”S-au făcut progrese majore, cred că fenomenul corupţiei e diminuat în România. Cred că se simte din ce în ce mai mult, dar va rămâne o problemă pe termen mediu în România”, a adăugat el.

În privinţa combaterii evaziunii fiscale, Maior a menţionat că SRI a fost cel care a realizat un studiu pe problematica aceasta în urmă cu doi ani în CSAT, în urma căruia s-au luat măsuri. ”S-a diminuat evaziunea fiscală datorită acestor acţiuni. Nu s-a diminuat atât cât trebuie”, a spus Maior. El a precizat că, în estimarea SRI, evaziunea în anii trecuţi era de 35% din PIB şi s-a diminuat la 27-28%.

El a fost întrebat despre colaborarea cu ANAF pentru combaterea evaziunii fiscale. ”Încercăm să transmitem toate informaţiile şi nu au ce să reproşeze că nu au informaţiile corespunzătoare. Ei trebuie să le implementeze. Şi ar trebui să le implementeze permanent, poate chiar şi cu eficienţă mai mare”, a spus Maior.

Directorul SRI a admis şi că sunt ”destul probleme” legate de contrabdanda din portul Constanţa, ”altfel nu s-ar discuta la nivel de CSAT”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor