Spot social privind conflictul de interese, elaborat de Centrul de Resurse Juridice Moldova

Conflict de interese (foto simbol)
Conflict de interese (foto simbol) (crjm.org)

Centrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM) a elaborat un spot social care explică publicului larg conflictul de interese şi procedura de sesizare a autorităţilor în astfel de situaţii.

”Spotul vine să sublinieze obligaţia demnitarilor sau a funcţionarilor publici de a evita sau declara conflictul de interese în exercitarea funcţiei publice. Conflictele de interese le găsim la mulţi funcţionari publici. Mai mari. Mai mici. Mai noi. Mai vechi. Tendere de milioane pentru produse alimentare în şcoli, grădiniţe, medicamente reparaţii în spitale, drumuri etc.”, se arată într-un comunicat CRJM.

Potrivit Centrului de Resurse Juridice, spotul a fost lansat cu scopul de a spori nivelul de cunoştinţe al publicului privind conflictul de interese şi procedura de sesizare a autorităţilor.

Totodată, spotul îndeamnă cetăţenii să sesizeze conducătorul organizaţiei publice în care activează sau Autoritatea Naţională de Integritate (ANI), dacă cunosc cazuri când funcţionarii publici se află în conflict de interese, contribuind în acest fel la reducerea numărului conflictelor de interese nedeclarate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe