Spania reţine patru persoane suspectate că ar avea legături cu grupul de hackeri Anonymous

Epoch Times România
28.02.2012

Poliţia spaniolă a reţinut patru persoane într-o operaţiune internaţională împotriva grupului de hackeri Anonymous, au anunţat marţi surse din Europol şi poliţia spaniolă.

Suspecţii au fost reţinuţi la Madrid şi la Malaga. Doi dintre ei au rămas în arest, al treilea a fost eliberat pe cauţiune, iar al patrulea - minor - a fost predat în custodia părinţilor.

Ancheta, care a fost lansată în iunie, s-a concencentrat pe atacurile informatice vizând partidele politice, instituţiile şi companiile.

De asemenea, hackerii au publicat informaţii personale despre ofiţeri ai poliţiei spaniole.

Canalele de comunicare ale grupului au folosit servere găzduite de companii din Cehia şi Bulgaria, dar care sunt controlate din Spania.

După ce autorităţile judiciare de la Praga şi Cehia au aprobat confiscarea serverelor, experţi Europol au fost trimişi în Bulgaria şi Spania, a anunţat organisml într-un comunicat.

Poliţia spaniolă a făcut percheziţii la patru adrese, confiscând 25 de computere şi materiale conexe.

10 suspecţi au mai fost puşi sub acuzare în Argentina, şase în Chile şi cinci în Columbia, au spus surse din poliţia spaniolă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor