Şora: Vezi oameni răniţi, bătuţi ori sufocându-se de la gaze şi afli că ai participat la "o lovitură de stat"

Burţile şi cefele groase hotărăsc cum trebuie să arate România: jupuind-o de vie, confiscându-i toate simbolurile, reperele şi balizele care o ţineau pe linia de plutire, şi-a exprimat nemulţumirea filozoful Mihai Şora, care s-a arătat profund nemulţumit de direcţia în care e împinsă ţara.
Mihai Şora
Mihai Şora (Paul Ranete / Epoch Times)

Ajuns la venerabila vârstă de 101 ani, filozoful Mihai Şora, o prezenţă nelipsită de la protestele antiguvernamentale din Piaţa Victoriei, a reacţionat joi, pe pagina sa de Facebook, după ce Jandarmeria Română a decis să depună plângere la DIICOT acuzând o tentativă de lovitură de stat la mitingul din 10 august.

Vă prezentăm mai jos postarea filozofului:

"Îţi dau câteva ghionturi pe stradă, te turtesc şi îţi strigă în ureche „Mişcă-te mai încolo, moşule!“. A fost un exces de zel, îţi spui, o banală metodă de intimidare.

Câteva săptămâni mai târziu, vezi oameni răniţi, rupţi în bătaie ori sufocându-se din pricina gazelor, şi afli că tocmai ai participat la „o lovitură de stat“. Este invocat articolul legii: „...dacă se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani…“.

Zilnic apar enormităţi: o ordonanţă cu dedicaţie, un proiect de lege perfid, manuale inepte, demiterea unui om care nu răspunde la comenzi de partid. Şi, pretutindeni, ca o năpastă, burţile şi cefele groase hotărând cum trebuie să arate România: jupuind-o de vie, confiscându-i toate simbolurile, toate reperele şi balizele care, odinioară, o ţineau pe linia de plutire. Rupând din ea, felie cu felie, până la ultima bucăţică, – până când rămâne doar o democraţică.

Iar – de la democraţică la dictatură – nu este decât o înghiţitură.

Democraţia nu e floare rară, dragi prieteni; nu raritatea constituie trăsătura ei memorabilă, ci fragilitatea ei. Şi sunt momente, în istorie, când tăbliţa cu „Please do not touch“ e prea mică, literele nu se mai văd, nu înduioşează buldozerul, nu înduplecă târnăcopul.

foto
foto (Michael Pederson)

Ochii larg deschişi, inima sus şi mintea limpede!"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne