Soprana de la Shen Yun uimeşte două surori cântăreţe

Sopranele Lesley Barry (dreapta) şi sora ei, Lynn Himmelman, au lăudat talentul sopranei Shen Yun, Geng Haolan, sâmbătă seara, 19 ianuarie 2013, la Sony Centre for the Performing Arts, Toronto.
Sopranele Lesley Barry (dreapta) şi sora ei, Lynn Himmelman, au lăudat talentul sopranei Shen Yun, Geng Haolan, sâmbătă seara, 19 ianuarie 2013, la Sony Centre for the Performing Arts, Toronto. (Matthew Little / The Epoch Times)

Două cântăreţe surori, Lynn Himmelman şi Leslee Barry, au lăudat-o pe soprana Geng Haolan, după ce au ascultat-o sâmbătă seara cântând în spectacolul companiei Shen Yun Performing Arts la Centrul Sony din Toronto.

Ambele surori sunt cântăreţe de profesie, activitatea lor muzicală incluzând chiar instruirea altor persoane în tainele muzicii, şi ambele au spus că reprezentaţia doamnei Geng a fost specială.

"Soprana a fost fantastică", a declarat Barry, care predă canto în Nova Scotia şi conduce un cor local lăudat adesea. "A fost minunată, ... incredibil de dramatică."

"Da, într-adevăr", a fost de acord doamna Himmelman, o fostă cântăreaţă de operă care a cântat la Edmonton Opera, Hamilton Opera şi Opera East. Şi ea a predat canto timp de 30 de ani în Toronto, iar acum este director executiv al Life Enhancement Essentials.

"[D-na Geng] atrage publicul prin felul său de a cânta", a adăugat doamna Himmelman.

Spectacolul Shen Yun conţine în principal dansuri clasice chineze, incluzând şi dansuri populare etnice chineze, cântece interpretate de trei solişti vocali de bel canto şi de un virtuoz al erhu.

Caracteristica fundamentală a soliştilor vocali ai Shen Yun este utilizarea tehnicii vocale bel canto în timp ce cântă versuri în limba chineză, afirmă site-ul companiei.

Site-ul lor web indică faptul că "solistul(a) trebuie să înţeleagă cerinţele tehnice extrem de dificile ale interpretării bel canto şi să păstreze în acelaşi timp articularea şi dicţia adecvată limbii chineze – actualmente acest lucru este de neegalat."

"Ea ne-a impresionat cu vocea ei, cu întreaga ei fiinţă, şi am simţit că modul în care a cântat m-a pătruns", a spus doamna Himmelman despre doamna Geng.

"Uneori, o cântăreaţă are un mod special de a te învălui cu vocea sa ..., acest lucru fiind ceea ce a reuşit ea să facă. Este nevoie de o emoţie specială, de îndemânare – este de fapt o combinaţie de lucruri. "

Doamna Himmelman a spus că puterea vocii doamnei Geng era spectaculoasă. Sora ei a fost de acord cu această afirmaţie, spunând că doamna Geng avea o voce care emana din tot trupul ei.

"Ceea ce îţi face piele găină este momentul când vocea emană din întregul corp şi nu este forţată", a afirmat Barry.

"Şi acesta a fost cazul sopranei acesteia. Ea cânta cu tot corpul, din cap până în picioare ", a adăugat doamna Himmelman. "Este ceva foarte special."

Orchestra "a fost de-a dreptul fantastică"

Surorilor le-a plăcut şi orchestra unică Shen Yun, care include instrumente chineze.

"Apreciem toate melodiile fantastice interpretate de orchestră. A fost într-adevăr minunat ", a spus Barry.

"Orchestra a fost minunată. Extraordinară de-a dreptul, adică nu a greşit nimic", a declarat doamna Himmelman râzând.

Surorile au spus că şi-ar fi dorit să fi văzut orchestra, care era situată în fosa orchestrei.

Surorile au vorbit cu încântare şi despre cântăreaţa la erhu Qi Xiaochun, spunând că a fost la fel de minunată şi superbă ca întregul spectacol.

"Am auzit acel instrument şi înainte. L-am auzit în timpul spectacolului şi pot spune că ea a cântat minunat", a declarat d-na Himmelman.

"Iar acompaniatorul a fost minunat", a spus Barry de pianistul Xin Lian, care a cântat alături de fiecare dintre soliştii vocali şi de cântăreaţa la erhu dna Qi.

Costumele au fost "foarte frumoase"

Întregul spectacol a fost o încântare, au afirmat ambele surori.

"Cred că a fost excelent. Mi-au plăcut costumele. Au fost foarte frumoase. Mi-au plăcut dansul, coregrafia foarte frumoasă, complexitatea dansului şi faptul că a fost atât de graţios şi de perfect în ceea ce priveşte abilitatea dansatorilor", a declarat d-na Himmelman.

Ea a cumpărat un bilet cadou pentru sora ei, care a venit tocmai din Nova Scotia pentru a participa la spectacol şi a petrece o perioadă de timp împreună.

"Mi s-a părut fantastic. A fost un spectacol minunat ", a spus Barry. "Costumele au fost fantastice", a adăugat ea.

Din dansurile populare prezentate în acea noapte, doamnei Himmelman i-a plăcut în special The Mongolian Bowl Dance, un dans tradiţional mongol de bun venit.

Barry a fost de acord cu ea, descriindu-l ca minunat, dar a mai spus că i-au plăcut în general toate dansurile etnice.

Dna Himmelman a susţinut că ar recomanda tuturor spectacolul.

Shen Yun Performing Arts cu sediul la New York are trei companii ce efectuează turnee simultan în jurul lumii. După 21 de spectacole de succes susţinute între 20 decembrie şi 13 ianuarie în Mississauga, Ottawa, Montreal, Quebec City, Kitchener-Waterloo, şi Hamilton, compania Shen Yun din New York îşi încheie duminică seria de cinci spectacole din Toronto. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi shenyunperformingarts.org

The Epoch Times este sponsor al companiei Shen Yun Performing Arts.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură