Sindicaliştii SRTv către Parlament: Anchetaţi activitatea televiziunii publice

Televiziunea Română.
Televiziunea Română. (Epoch Times România)

Sindicatul din SRTv cere Comisiilor de Cultură ale Parlamentului constituirea unei comisii de anchetă care să cerceteze activitatea economico-financiară a instituţiei din perioada 2002-2012. Totodată, sindicatul solicită ca în CA al TVR să nu mai fie nominalizate persoane care sunt salariate ale televiziunii.

Astfel, Ion Popescu, preşedintele Confederaţiei Sindicale Naţionale "Meridian", şi Dragoş Bocanaciu, preşedintele Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor (SPUSTV), au transmis luni un comunicat Comisiilor pentru Cultură, Arte, Mijloace de Informare în Masă din Camera Deputaţilor şi Senat.

"Consiliile de Administraţie ale Televiziunii Române de până la data prezentei au abordat în mod incomplet, conform unor strategii secvenţiale inadecvate, realităţile cu care se confrunta instituţia noastră. Lipsa de continuitate în materie de administrare a SRTv, corelată cu capacitatea relativă a unor membri ai Consiliilor de Administraţie din diferite mandate de a analiza şi soluţiona problemele reale ale Televiziuni Române, se constituie într-un management deficitar care poate avea repercusiuni grave pentru prezentul şi viitorul misiunii postului public de televiziune", se precizează în comunicat.

De asemenea, cele două sindicate solicită Comisiilor de Cultură ale Parlamentului "constituirea unei comisii de anchetă, care să cerceteze activitatea economico-financiară a instituţiei din perioada 2002-2012 (cercetarea contractelor încheiate de SRTv cu terţii)".