Sinaia: Taximetriştii pot fi reclamaţi printr-o linie telefonică specială

Taximetriştii care nu pornesc aparatele de taxat sau abuzează de clienţi pot fi reclamaţi la o linie telefonică specială care a fost pusă la dispoziţie de edilii din Sinaia.
(photos.com)
Cristina Boiangiu
16.01.2013

Taximetriştii care nu pornesc aparatele de taxat sau abuzează de clienţi pot fi reclamaţi la o linie telefonică specială care a fost pusă la dispoziţie de edilii din Sinaia. Călătorii au fost încurajaţi să nu plătească o cursă dacă sesizează aspecte de ilegalitate.

Primăria Sinaia a lansat o campanie de informare a populaţiei referitoare la drepturile pe care le are în ceea ce priveşte transportul cu taxiul şi prin care îşi propune să îi determine pe taximetriştii din staţiune să respecte legea şi să folosească aparatul de taxare. Dacă şoferii nu pornesc aparatul de taxare şi nu eliberează bon fiscal la finalul cursei, călătorii pot refuza să achite suma cerută.

Localnicii şi turiştii pot suna la numărul de telefon 0244.310.200 pentru a reclama abuzurile taximetriştilor. Măsurile au fost luate după ce edilii au primit mai multe sesizări din partea cetăţenilor înşelaţi de taximetriştii din staţiune.

"Cele mai multe sesizări fac referire la perioada sărbătorilor, când, după cum spun reclamanţii, unii taximetrişti au cerut pentru o cursă în interiorul staţiunii mai mult decât costă biletul de tren Bucureşti - Sinaia", a declarat Mădălina Roşu, responsabil pentru relaţia cu presa la Primăria Sinaia.

Inspectorii primăriei vor efectua controale pentru a verifica modul în care îşi desfăşoară taximetriştii activitatea, iar cei care sunt prinşi că nu folosesc aparatul de taxat riscă amenzi de până la 500 de lei sau chiar suspendarea ori retragerea autorizaţiei de funcţionare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor