Simona Halep "se mişcă cu graţie, loveşte cu precizie şi nu ţipă"

Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (KARIM JAAFAR / AFP / Getty Images)

Simona Halep, care şi-a câştigat mulţi fani la finala turneului de la Roland Garros, este apreciată şi pe site-ul oficial al turneului de Grand Şlam de la Wimbledon, după ce s-a calificat în turul doi al competiţiei, fiind descrisă în temeni elogioşi "Simona Halep se mişcă cu graţie, loveşte cu precizie şi nu ţipă", notează site-ul wimbledon.com.

"Doar câteva jucătoare au abilitatea să pară că joacă fără a depune efort. Luaţi-o în considerare şi pe Halep printre acestea. Rareori a fost prinsă dezechilibrată sau pe picior greşit în meciul cu Pereira, pe care l-a terminat cu 19 lovituri câştigătoare şi doar nouă greşeli neforţate.

Pe site-ul britanic aceasta este caracterizată ca o jucătoare graţioasă care loveşte cu precizie mingea, nu are ticuri şi nu ţipă. În final, despre jucătoarea româncă se scrie că este o prezenţă plăcută şi încântătoare.

În ultimele 12 luni, jucătoarea de 22 de ani a făcut un salt impresionant de la numărul 1 la juniori, la o jucătoare de Top 10. Totuşi, recunoaşterea sa ca sportiva în elita sportului s-a întâmplat odată cu meciul din finala de la Roland Garros din Franţa. Halep a pierdut partida disputată în trei seturi cu Maria Şarapova, însă şi-a confirmat statutul de lider al noii generaţii.

Simona Halep, cap de serie numărul 3 şi locul 3 WTA, s-a calificat, marţi, în turul doi la turneul pe iarbă de la Wimbledon, Marea Britanie.

În primul tur, Simona Halep a învins-o pe brazilianca Teliana Pereira, poziţia 88 în ierarhia mondială, cu scorul de 6-2, 6-2, după o ora şi cinci minute.

În turul doi, Simona Halep va juca cu Leşia Turenko din Ucraina, care a venit din calificări şi ocupă locul 170 WTA. Aceasta a învins-o pe Dinah Pfizenmaier din Germania, poziţia 116 în clasamentul mondial, cu scorul de 6-3, 6-0.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport