Simona Halep clasată pe locul 1 în preferinţele fanilor

Românca Simona Halep.
Românca Simona Halep. (NIKOLAY DOYCHINOV / AFP / Getty Images)
Flori Mladin
13.06.2014

WTA a desemnat-o pe rusoaica Maria Şarapova jucătoarea lunii mai, deoarece a câştigat turneele de tenis de la Madrid şi Roland Garros. Însă pe primul loc în preferinţele fanilor este românca Simona Halep, finalistă a turneelor de la Madrid din Spania şi de la Roland Garros din Franţa.

Maria Şarapova le-a învins la Madrid pe Na Li, Agnieszka Radwanska şi Simona Halep, clasate în Top 5, pe când la Paris a câştigat în faţa unor jucătoare tinere în ascensiune Garbiñe Muguruza, Eugenie Bouchard şi Simona Halep. Acestea au fost argumentele pentru care WTA a desemnat-o pe rusoaică jucătoarea WTA a lunii mai.

Însă jucătoarea care a câştigat admiraţia şi respectul a mii de fani este românca Simona Halep, care a primit 291.000 din totalul de 305.000 de voturi ale fanilor pe site-ul wtatennis.com.

Simona Halep s-a clasat pe prima poziţie în preferinţele fanilor, cu 95%, Maria Şarapova - 4% s-a clasat pe locul 2, iar americanca Serena Williamspe locul 3, cu un singur procent.

"Însă a trebuit să optăm pentru Şarapova, care a învins-o pe Halep atât în finala de la Madrid cât şi în cea de la Roland Garros", a menţionat WTA.

Simona Halep a fost învinsă de Maria Şarapova în finala turneului de la Madrid în faţa Măriei Şarapova în data de 11 mai, scor 6-1, 2-6, 3-6, şi a fost învinsă de sportiva rusă în ultimul act de la Roland Garros în 7 iunie, scor 4-6, 7-6 (5), 4-6.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor